Een ketelonderhoud, hoeveel kost dat?

12/05/2021

We vertelden het je onlangs nog: dit is het beste moment om het onderhoud van je verwarmingsketel te doen! Maar hoeveel kost dat? Onze partner Jaimy verduidelijkt één en ander.

De kosten en de frequentie van het onderhoud zijn afhankelijk van het type ketel: het onderhoud van een verwarmingsketel op stookolie is over het algemeen iets duurder dan het onderhoud van een gasketel. Weet dat je wettelijk verplicht bent een jaarlijks onderhoud aan een model op stookolie uit te voeren. Voor gasketels moet het onderhoud ten minste om het andere jaar worden uitgevoerd. De enige uitzondering vormen ketels van minder dan 100 kW in het Waalse Gewest, waar het onderhoud slechts om de drie jaar verplicht is.

Wat het budget betreft, moet je gemiddeld ongeveer 160 euro tellen voor het onderhoud van een gasketel en nog eens 40 euro extra voor één op stookolie. Ons advies? Ga voor een dienst met een vaste prijs die vooraf gekend is! Bij Jaimy kost het onderhoud €149 (incl. 6% BTW) voor een gasketel en €195 (incl. 6% BTW) voor een stookoliemodel. Naast de zekerheid van een prijs die niet verandert, betekent werken via Jaimy ook dat je gegarandeerd een gecertificeerde technicus technicus over de vloer krijgt die je ketel kent.
Meer info nodig? Vul onderstaand formulier in en we nemen contact met u op.

* Verplichte velden