Wie kan het onderhoud van je ketel doen?

21/04/2021

Kunnen alle chauffagisten je verwarmingsketel onderhouden? Kan je dat ook zelf doen? We vroegen het onze partner Jaimy, die zijn licht laat schijnen op dit onderwerp!

De regels verschillen van Gewest tot Gewest, maar het concept is hetzelfde: niet alle chauffagisten hebben een vergunning om controles en onderhoud aan je ketel uit te voeren. Als je zeker wil zijn dat je bij de juiste persoon bent, kan je maar beter Jaimy bellen!

In Vlaanderen

Technici moeten door de Vlaamse Overheid geaccrediteerd zijn en over een accreditatienummer beschikken. Dit nummer wordt trouwens aan de technicus toegekend en niet aan het bedrijf.

In Wallonië

De technici moeten opgeleid en goedgekeurd worden door het Waalse Gewest en de AwAC.

In Brussel

Alleen door Leefmilieu Brussel erkende ";EPB-keteltechnici" mogen het onderhoud uitvoeren. Aan het eind van de inspectie en als je in orde bent, moet de technicus je een ";wettelijk certificaat van periodieke keuring" geven. Om in orde te zijn bij eventuele controles, raadt Jaimy je aan dat minstens 5 jaar te bewaren!

Wil je meer weten over de regels voor ketelonderhoud in België? We bevelen je warm aan onze partner Jaimy’s gids over dit onderwerp te lezen.

Meer info nodig? Vul onderstaand formulier in en we nemen contact met u op.

* Verplichte velden