Boost je moraal: 5 slechte gewoontes om af te leren

1/04/2021

Vaak heb je niet veel nodig om gelukkig te zijn! Anderzijds zijn er slechte gewoontes die een domper kunnen zetten op je moraal. Dit zijn er 5 die je best snel afleert!

Je dag in het duister beginnen

Natuurlijk licht heeft een grote invloed op je humeur. Één van de eerste dingen die je ‘s morgens moet doen, is dus je gordijnen opentrekken en het licht binnenlaten in de verschillende kamers in huis. Een reflex die je zal helpen om de dag goed te beginnen!

Slapen met je smartphone in de buurt

Meerdere studies tonen aan dat slapen met je smartphone in de buurt een aantal gevolgen kan hebben voor de kwaliteit van je slaap. En een onrustige nacht betekent vaak een verstoorde dag. Koop dus een ouderwetse wekker en laat je telefoon met zijn slechte straling in de woonkamer!

De vaat laten opstapelen

Niks onaangenamer dan ‘s morgens een gootsteen vol afwas aantreffen. En borden laten rondslingeren, dat is een garantie op vliegen en ander ongedierte. Het betekent ook dat het voedsel zal uitdrogen en moeilijker weg te krijgen zal zijn. Je doet dus best de vaat meteen na het eten. Het duurt maar een paar minuten en je bent ermee klaar tot de volgende dag!

Je slaapt zoals je bed opgemaakt is

Het klinkt misschien belachelijk of zelfs een beetje maniakaal, maar elke ochtend je bed opmaken is ook een manier om je dag met een goed humeur te starten. Als je opstaat, trek je de dekens van je bed om de lakens te luchten. Als je ontbeten hebt, ga je terug naar de slaapkamer om je bed op te maken. Je zal zien dat er niets beter is dan ‘s avonds in een knus bed te kruipen in plaats van in een hoopje verfrommelde lakens.

Ontdoe je van overbodige objecten

Koop enkel wat je echt nodig hebt, zonder je te laten overhalen door de vele promoties in winkelcentra. Wanneer je twijfelt over een aankoop, laat er dan enkele dagen over gaan en kijk of je na die periode nog altijd denkt het te moeten kopen of dat je het daarentegen niet nodig hebt.


window.didomiOnReady = window.didomiOnReady || [];