Kies voor PVC? Dik oké!

15/12/2020

PVC-vloeren duiken meer en meer op, al zijn ze nog relatief onbekend. Toch hebben deze vloeren heel wat voordelen die we graag eens in de kijker zetten. Overweeg je een nieuw vloer, bekijk dan zeker eens de mogelijkheden van PVC.

Makkelijk te onderhouden

Eén van de belangrijkste voordelen is ongetwijfeld het feit dat een PVC-vloer makkelijk in onderhoud is. Dweilen, stofzuigen en klaar. Bovendien zie je amper krassen op deze vloer, waardoor huisdieren en kinderen naar hartelust kunnen ravotten. Laat je wat vallen, dan is er geen schade en ook mensen met een allergie varen er wel bij. Als je dan ook nog weet dat een PVC-vloer bijzonder slijtvast is, dan heb je wel wat redenen om voor dit type vloer te kiezen.

Als extra voordelen geven we ook nog even mee dat dit type vloer warmte doorlatend is, waardoor de vloer perfect te combineren valt met vloerverwarming. Een PVC-vloer dempt ook het geluid en komt er beschadiging voor, dan vallen kleine stukjes makkelijk te vervangen.

Waar leg je een PVC-vloer?

Wel, eigenlijk komt deze vloer zowat overal tot zijn recht. De vloer kan immers tegen een stootje en is waterbestendig. in keukens en badkamers vinden we ze dan ook het meest. Trouwens ook in ziekenhuizen, restaurants en andere openbare plekken kom je PVC-vloeren tegen, al sta je er vaak niet bij stil. Alle voordelen die we eerder hebben opgesomd maken deze vloer ook hier uiterst geschikt.

Net echt hout

Heel wat PVC-vloeren, zeker als je voor de net iets duurdere gaat, vallen amper nog van echt hout te onderscheiden. Dus wel de look, maar niet het onderhoud van echt hout. De prints worden steeds beter en realistischer. Bovendien zijn er nu ook PVC-vloeren met reliëf die nog beter echt hout imiteren. Zeker de moeite waard om eens te gaan bekijken en te overwegen.

Zijn er dan geen nadelen? Niet echt, maar het blijft wel uitkijken voor beschadigingen en je hebt een egale basisvloer nodig om een PVC-vloer te kunnen plaatsen. Er zijn ook goedkopere alternatieven op de markt, zo is een PVC-vloer vaak duurder dan een laminaatvloer.