Tip van de week: een tip tegen vocht, stof en mijten!

4/12/2020

De intrede van de winter houdt vaak in dat we de warmste dekens en lakens terug boven halen en dat het zomerlinnen terug de kast in gaat. Hetzelfde geldt voor kleren, waar we lichte tenues inwisselen voor warme rolkragen.

Gedurende enkele maanden zal een deel van je garderobe en huislinnen dus niet gedragen, noch gebruikt worden. Het minste wat je kan doen is dat alles afschermen van stof, vocht en ongedierte als mijten.

De oplossing? Vacuüm opberghoezen!

Die zien eruit als grote zakken, bestaand uit een polyethyleen membraan dat zowel soepel als waterdicht is. Concreet vouw je je kleren en accessoires op om ze in de zak te steken, en die te sluiten met behulp van de geïntegreerde ziplock. Vervolgens haal je je stofzuiger boven om de lucht uit de hoes te zuigen via de daartoe voorziene opening. Het zal je helpen om tot 70% aan volume te winnen, met bovendien een optimale bescherming van de inhoud!

Deze praktische hoezen vind je makkelijk in de handel of in de grote online winkels. Compacte modellen kan je gebruiken om het inpakken van je koffers te vergemakkelijken wanneer je op vakantie vertrekt!