Zo verwijder je vieze geurtjes uit je sneakers!

17/08/2020

We hebben allemaal wel eens dat gênante moment meegemaakt: aangekomen bij vrienden, vragen ze je om je schoenen uit te doen. Wanneer de geur van vuile voeten uit je sneakers opstijgt, besef je dat dat geen goed idee was!

Dat probleem kan nochtans erg gemakkelijk vermeden worden. De meeste sneakers, van zowat elk merk, zijn voorzien van verwijderbare zolen. Het is soms wat lastig om ze te verwijderen (enkele dotjes lijm zorgen ervoor dat ze op hun plaats blijven zitten), maar eens dat gelukt is, kan je ze gewoon wassen in de wasmachine op 30°!

Is de geur vasthoudend?

Als de geur blijft hangen, kan je de zolen een uurtje in witte azijn laten weken en ze daarna wassen in de wasmachine. Hang ze aan de draad of leg ze op de vensterbank om ze te laten drogen. Vermijd in ieder geval de droogkast, aangezien zolen voornamelijk betaan uit rubber en plastic en daardoor gemakkelijk ontvlambaar zijn!

Erg vasthoudend?

Als je de geur echt niet weg krijgt, gooi dan de originele zolen weg en ruil ze in voor een paar in leder. Lederen zolen vind je bij de schoenmaker of in enkele grootwarenhuizen en hebben als voordeel dat ze zweet absorberen zonder geurtjes te creëren, wat synthetische materialen dan weer wel doen!