Het toilet verstopt? Zo haal je het verloren voorwerp er weer uit

13/06/2019 - partner: Immovlan.be

Het gebeurt veel sneller dan je zou denken. Even onoplettend en voor je het weet is het gebeurd: een rol wc-papier, een deodorant of een ander object dat in het toilet valt. Kan je dat er weer uithalen? Geen paniek, we helpen je.

Stel dit leuke werk eerst en vooral niet uit. Het verdronken voorwerp kan het toilet doen overstromen. Daarom moet u deze taak dringend aanpakken. Als u een toilet met een vergruizer heeft, belt u meteen een loodgieter zonder iets te doen.

Als u er niet met de hand bij kunt, is de meest voorkomende oplossing een ontstoppingsveer, een lange metalen staaf die eindigt in een haak. Dompel de veer diep in het toilet en draai hem in dezelfde richting om het voorwerp eruit te vissen.

Demonteer het toilet

Leveren uw inspanningen niets op, dan zal het nodig zijn om het toilet te demonteren. Gelukkig is dit geen onoverkomelijke taak. Draai de watertoevoer dicht, of breng hem indien mogelijk naar zijn laagste niveau …), draai de bouten los, verwijder de afdichting (siliconen) en til het toilet omhoog. Nu kunt u het voorwerp eruit halen.

Nog steeds niets?

Met een beetje geluk zal het voorwerp in kwestie de leidingen kunnen passeren. In dit geval gaat het voorwerp zeker verloren, maar worden uw leidingen toch niet geblokkeerd. Als het object te groot is en het de leidingen blokkeert, bel dan met spoed een loodgieter.