4 redenen waarom je nooit schoenen in huis moet dragen

25/03/2019 - partner: Immovlan.be

In heel veel landen is het de normaalste zaak van de wereld om bij binnenkomst je schoenen uit te trekken.

In België zijn we hier wat minder strikt in. Zonde, want met schoenen lopen in huis is ongezond en vies! Wij geven je 4 redenen om je schoenen uit te trekken in huis.

Vuil in huis

Een dagje naar de speeltuin? leuk! Je hebt alleen wel de volledige zandbank uit de speeltuin verzameld tussen de zolen van je sneaker. Met een beetje pech zit er een stukje kauwgom tussen of een platgetrapt snoepje waar je per ongeluk in bent gaan staan. Genoeg viezigheid onder je schoenen. Houd die viezigheid buiten en zet je schoenen netjes in het schoenenrek. Opgeruimd staat netjes!

Heel veel bacteriën

Naast al het vuil van buiten die je als souvenir van een dagje naar de speeltuin meeneemt, krijg je er ook een flinke dosis bacteriën bij. Gratis en voor niets. Als je naar het openbaar toilet bent geweest dan is de kans groot dat je de E. Coli-bacterie onder je zolen hebt kleven. Die leuke kat van de buurvrouw? Die heeft net op de grond geplast waar jij staat. Bah! Uit onderzoek is gebleken dat er gemiddeld 421.000 verschillende bacteriën op je schoenen zitten. Deze ongewenste gasten wil je dus niet in huis hebben. Schoenen uit!

Slecht voor je voeten

Buiten zonder schoenen lopen is niet een heel handig, zelfs een gevaarlijk idee! Maar binnen in huis is dat geen probleem. Het schijnt juist heel erg goed voor je te zijn. Het helpt je met het verbeteren van je houding en balans. Het uittrekken van je schoenen is een zalig gevoel, al helemaal na een lange en vermoeiende dag. Nu heb je nog een rede!

Geen beschadigingen op de vloer

Als je zuinig bent op je vloer, is het verstandig om je schoenen uit te doen. Je hakken tikken zo lekker op de stenen buiten, maar dat doen ze ook op je nieuwe houten vloer. Ook normale schoenen kunnen heel wat schade aanrichten. Doordat er steentjes in de zolen blijven hangen kunnen de schoenen voor lelijke putjes en krassen veroorzaken. Draag dus liever sokken of slippers en bescherm je vloer!