7 tips voor Assepoesters met haast

20/02/2019 - partner: Immovlan.be

Dweilen, wassen, stofzuigen, ramen lappen en schrobben. Het is bijna tijd voor de lentepoets, zeker nu de eerste zonnestralen doorbreken. Kuisen is niet ons favoriet tijdverdrijf, maar het moet nu eenmaal gebeuren!

Maar hoe pak je het zo efficiënt mogelijk aan? Wij geven je alvast 7 handige poetstips om het allemaal wat vlotter te laten verlopen.

Tip 1: Kreukvrije was

Kleine wasjes, grote wasjes, laat maar lekker draaien. Wil je kreukvrije was, haal deze dan na het wassen meteen uit de wasmachine en hang de kleding over de kapstokken. Op deze manier drogen je kleren min of meer kreukvrij op. Dat scheelt weer een pak strijkwerk.

Tip 2: Wegwerpdoekjes                                                           

Wegwerpdoekjes zijn ideaal voor het “snelle” poetsen. De wegwerpdoekjes zijn verkrijgbaar voor het toilet, de badkamer en voor meubels. De wegwerpdoekjes zijn ook verkrijgbaar in afbreekbare varianten. Minder schadelijk voor het milieu en het werkt net zo goed!

Tip 3: Frisse geur

Stofzuigen is een goede manier om je huis stofvrij te maken. Helaas verspreiden stofzuigers vaak een muffe geur door het huis, iets wat je juist wilt vermijden. Dit voorkom je door voor het stofzuigen een beetje waspoeder op te zuigen. De frisse geur van het waspoeder wordt vervolgens door het hele huis verspreid!

Tip 4: Keukenkastjes 

Jij bent helemaal gek van kokkerellen? Top! Kaasfondue hier, biefstuk daar en als ontbijt een gepocheerd eitje met knapperig stukje bacon, je draait je hand er niet voor om. Maar, van al dat koken gaan je keukenkastjes vet worden. Een vervelend klusje om het te poetsen. Om dit te voorkomen leg je best wat krantenpapier op het keukenkastje. Het vet trekt in het papier en na verloop van tijd gooi je de kranten weg. Zo hoef je niet te boenen en te schrobben.

Tip 5: Vriezer ontdooien

Het ontdooien van de vriezer is een pittige klus. Het hele ontdooiproces neemt zo een paar uur tijd in beslag. Om dit te versnellen kun je er een haardroger voor houden. Laat de vriezer eerst 10 minuten ontdooien en leg de haardroger voor de vriezer. Na een half uur is de vriezer ontdooit en kun je aan de slag!

Tip 6: RVS-oppervlakken

Alles aanraken, dat doen kleine kinderen het liefst. Roestvrijstalen oppervlakken zijn dan ook bezaaid met vingerafdrukken en vlekken. Lastig om schoon te houden, maar hier is een oplossing voor.Doe een beetje olijfolie op een keukenpapiertje en wrijf zachtjes. Na een tijdje zie je geen vlekken meer.

Tip 7: Haren van dieren

Veel honden en katten verliezen heel wat haar tijdens de lente. Op de bank, kleding en gordijnen, al snel hangt overal haar. Dit is erg makkelijk weg te vegen met een droog schuursponsje. Veeg met de ruwe kant van het sponsjes over de bank of kleding en klaar.