7 tips die je huis lekker laten ruiken

15/05/2018 - partner: Immovlan.be

De lente is al een tijdje in het land en je hebt al geregeld ramen en deuren kunnen open gooien. Woon je landelijk dan zorgt dit vaak voor een aangename geur, maar misschien wil je wel permanent een lekker geurtje in huis? Wij geven je alvast een aantal tips mee om je huis altijd lekker te laten ruiken.

1. Aan de slag met citrusvruchten

Zet een pannetje water op het vuur met de geraspte schillen van citrusvruchten. Optioneel kun je er nog een beetje kaneel aan toevoegen. Kook het water en je hebt onmiddellijk een lekker geurtje.

2. Parfum

Spuit wat van je favoriete parfum op een wattenschijfje en stop dit in je stofzuigerzak. Door te stofzuigen verspreidt de geur van je parfum zich over het hele huis. Als alternatief kun je geurolie gebruiken.

3. Waspoeder

Een alternatief voor parfum? Waspoeder! Zuig het poeder op met je stofzuiger en je krijgt hetzelfde effect als in de tip hierboven.

4. Geurkaarsen en -stokjes

Deze zijn ondertussen verkrijgbaar in alle mogelijke maten, geuren en vormen. Voor elk seizoen zijn er wel aangepaste geuren verkrijgbaar. Zeker bij stokjes is geregeld vervangen aangewezen. Je maakt dit zo duur als je zelf wilt.

5. Zakjes met kruiden

Ken je die lavendelzakjes nog die vroeger super populair waren? Wel, je kan hetzelfde doen. Vul wat stoffen zakjes met een mix van verse kruiden en bloemen en leg deze op verschillende plaatsen in je huis.

6. Eucalyptus aan de douchekop

Niet alleen ruikt eucalyptus fris, het zorgt ook voor een ontspannen gevoel. Hang een klein bosje aan je douchekop. Zodra je het water laat lopen, verspreidt zich een heerlijke geur in huis. Je waant je in de wellness.

7. Baking soda

Wist je dat baking soda vieze geurtjes uit de lucht haalt? Doe het in een ondiep bord en zet het in huis, vieze geurtjes zullen minder worden.