Je laminaatvloer schoonmaken, doe je zo!

21/03/2018

De lente is weer in het land. Heel veel mensen starten aan de lentepoets en beginnen te schrobben, te boenen en alles op te ruimen. Aangezien heel wat Belgen over een laminaatvloer beschikken, geven we even mee hoe je deze reinigt.

Wil je geen strepen krijgen, dan zijn er een paar technieken waar je rekening mee kunt houden. Het goede nieuws is, dat je je laminaat in slechts enkele minuten tijd weer kunt laten blinken. Er is bijna geen vloer makkelijker schoon te maken als laminaat. Laminaat neemt namelijk geen vuil op, waardoor het makkelijk te verwijderen valt. Voor een snelle reiniging heb je dus niet meer dan een stofzuiger nodig, maar voor wie het grondig wil aanpakken hebben we volgende tips:

  • Op grootmoeders wijze met azijn: Een stevige dosis schoonmaakazijn in water, veel betere middeltjes bestaan er niet. Dweilen doe je vervolgens met een microvezeldoek. Al te veel water gebruiken is niet nodig en als je de deuren en ramen opent, droogt alles sneller.
  • Met een ui: Ja, je leest het goed. Snij een ui in stukjes en gooi deze in water. Ook bij ramen werkt dit uitstekend.
  • Schoonmaakmiddel: Ondanks het feit dat bovenstaande middeltjes perfect werken, kun je natuurlijk ook kiezen voor schoonmaakmiddelen die in de winkel verkrijgbaar zijn. Informeer je goed en kies het juiste schoonmaakmiddel. Sommige kunnen je laminaatvloer beschadigen en dat wil je natuurlijk niet.

Zwarte strepen verwijderen

Zwarte strepen van schoenen op je laminaat? Flink wrijven met een microvezeldoek is vaak al voldoende om deze te verwijderen. Lukt dit niet, probeer het dan eens met een ouderwetse gom.

Te vermijden producten bij het schoonmaken van laminaat

Zoals eerder aangehaald voldoet schoonmaakazijn perfect. Wat je moet mijden is het gebruik van een stoomreiniger. De hete stoom kan de onderkant van je laminaat vochtig maken, waardoor deze gaat opbollen. Allesreiniger en groene zeep kunnen er dan weer voor zorgen dat je laminaat dof gaat ogen. Zeker als je heel wat van deze producten gebruikt. Wil je terug wat glans, doe dan een scheutje ammoniak in je water en begin opnieuw.