De 3 methodes om vochtigheid in huis tegen te gaan

9/02/2018 - partner: Immovlan.be

Tijdens de wintermaanden is vocht een grote boosdoener in Belgische huizen. Hoe je je wapent tegen dit fenomeen dat zowel een aanslag op je huis als op je gezondheid kan betekenen? In dit artikel verklappen we 3 methodes om ermee om te gaan…

Een vochtig huis herken je aan verschillende symptomen: damp op de ruiten, vochtige muren, een onfrisse geur, verf die van de muren komt… En uiteraard de gevreesde, zichtbare vochtplekken. Als je deze symptomen detecteert, moet je snel handelen voor het te laat is. Bovendien werkt een vochtig huis uitnodigend voor allerhande beestjes die gezondsheidsproblemen bij kinderen of mensen die daar gevoelig aan zijn, kunnen veroorzaken.

1. Gebruik je gezond verstand

Verluchten is de eerste grote boodschap! Doe dat zo’n 15 minuten voor elke kamer. Daarnaast mag je ook niet vergeten de dampkap te gebruiken als je kookt (en vergeet niet regelmatig de filter te reinigen), je kleren te drogen waar verluchting is en eventueel zelfs een (al dan niet elektrische) ontvochtiger voor je badkamer aan te schaffen.  Waak er ook over dat, als je er één hebt, je verluchtingssysteem naar behoren werkt en vermijd te koele temperaturen in de woning.

2. Hou je woonst in de gaten

Als de vochtigheid hardnekkig is, zal je straffere maatregelen moeten nemen. Vocht kan immers ook ontstaan door een lek in het dak, verouderde raamchassis of zelfs beschadigde leidingen.

3. De zware kannonen bovenhalen

Blijft je huis vochtig? Dan richt je je best tot een professional of – nog beter – een gespecialiseerd team dat voor een volledige plaatsbeschrijving en raming van de kosten zorgt.

Meer info nodig? Vul dan vrijblijvend onderstaand formuliertje in

* Verplichte velden