5 tips voor een snelle verkoop van uw huis

3/09/2021

Uw huis snel verkopen? Laat uw vastgoed van z’n beste kant zien. Kandidaat-kopers houden namelijk van instapklaar!

1. Dicht de lekken

Denk er aan dat in de kamers waar water voorhanden is u kleine lekken herstelt. We spreken over de keuken- en badkamerkranen of de spoelbak van het toilet. Is de afdichting van de douches grijs of geelachtig geworden? In de handel vindt u een hele reeks producten om dat euvel te verhelpen.

2. Een neutrale look waar mogelijk

Het behangpapier zit wat los in een hoek? Kleef het opnieuw vast. De verf bladdert af? Dan haal je maar snel een paar potten verf in huis. U frist er de muren meteen mee op. Ga voor wit, het is neutraal en stijlvol en dat valt bij de meeste mensen in de smaak. Denk eraan de woning er onpersoonlijker en neutraler te doen uitzien. Zo kunnen bezoekers zich makkelijker een beeld vormen van hun eigen woonbeleving in hun toekomstige woning.

3. Geen rommel!

Toon geen kamers die te vol staan met meubels, postuurtjes of hobbyartikelen. Evenals onopgemaakte bedden, rondslingerend wasgoed en torenhoge afwas… Afknapper van formaat! De kamers moeten opgeruimd en netjes zijn. Familiefoto’s, vakantieherinneringen, prulletjes van schoonmama? Die haalt u best even weg. Het geheel moet fris, helder en luchtig ogen.

4. Een propere tuin

Heeft uw huis ook een tuin? Zo ja, laat uw tuin de bezoekers er toe aanzetten zich een beeld te vormen van hun toekomstige zomeravondjes aan de barbecue of in een luie ligstoel met een goed boek. Daarvoor hebt u enkele taken voor de boeg: het gras maaien, de tuinpaadjes wieden, hondendrollen verwijderen. Het is m.a.w. belangrijk dat deze groene plek er piekfijn uitziet.

5. Tips voor een warme sfeer

Om een warme ruimte te creëren, speelt u met de verschillende zintuigen van uw bezoekers. Gebruik indirecte verlichting om een ruimte te benadrukken, zoals de eetkamer of het salon. Zet een mooi boeketje bloemen op de keukentafel of in de inkomhal. Aarzel niet om een lekker geurtje toe te voegen, zoals van koffie of van een lekker stuk gebak dat in de oven staat.