5 tips om je huis of appartement snel te verkopen

13/11/2012

Als u snel uw huis wil verkopen, dan moet u uw stuk vastgoed van z’n beste kant laten zien. Aarzel daarom niet om de handen uit de mouwen te steken. Kopers van een goed houden van instapklaar, en dus moet u hen die indruk kunnen geven.

Hieronder volgen een paar punten die u in het oog moet houden als u de bezoekers van uw goed tot kopen wil aanzetten.

1. Denk er aan dat u in vertrekken waar water voorhanden is, kleine lekken herstelt aan de keuken- of badkamerkranen of in de spoelbak van het toilet.
De afdichting van de douches is grijs of geelachtig geworden? In de handel vindt u een hele reeks producten om dat euvel te verhelpen.

2. Het behangpapier zit wat los in een hoek? Kleef het opnieuw vast. De verf bladdert af? Dan gaat u best een paar potten verf kopen. U frist er de muren meteen mee op. Ga voor wit, dat is neutraler en valt wel bij de meeste mensen in de smaak. Maak de woning ook onpersoonlijk zodat bezoekers zich makkelijker een beeld zouden kunnen vormen van hoe zij zelf in hun toekomstige woning denken te gaan leven.

3. De kamers moeten opgeruimd en netjes zijn. Familiefoto’s, vakantieherinneringen, prulletjes van schoonmama haalt u best weg. Het geheel moet fris, helder en luchtig ogen.

4. Uw huis heeft ook een tuin? Dan moet ook die de bezoekers er toe aanzetten om zich een beeld te vormen van hun toekomstige zomeravondjes buiten aan de barbecue of in een luie ligstoel met een goed boek. Daarvoor moet u het gras maaien, de tuinpaadjes wieden, hondendrollen verwijderen, kortom … Deze groene plek moet er piekfijn uitzien.

5. Om een warme ruimte te creëren, speelt u met de verschillende zintuigen van uw bezoekers. Gebruik indirecte verlichting om een ruimte te benadrukken, zoals de eetkamer of het salon. Zet een mooi boeketje bloemen op de keukentafel of in de inkomhal. Aarzel ook niet om een lekker geurtje toe te voegen, zoals van koffie of van een lekker stuk gebak dat in de oven staat.