Zo vind je de ideale starterswoning

4/05/2016

Het mag dan misschien niet meteen je droomhuis zijn, een starterswoning geeft de kans te genieten van je eigen stekje. Tenslotte is het ook de bedoeling de woning na enkele jaren in te ruilen voor een groter pand. Hoe gaan slimme investeerders te werk? Zo:

 

Start to renovate!

 
Koop een verouderd pand, renoveer het zelf, woon er 5 jaar in en verkoop het met winst. Huh, is het echt zó simpel? In theorie wel ja. In praktijk vraagt het een stevig paar werkhanden en een dosis doorzetting (voor de tegenvallers die elke bouw met zich meebrengt). In grootsteden vind je heel wat uitdagende renovatieprojecten, panden van +- 100 m² waar je straffe dingen mee kan doen.
 
Deze woning bijvoorbeeld heeft alles wat een starterswoning vraagt (een sublieme uitvalsbasis in hartje Brugge voor een aanvaardbaar budget) en is het perfecte renovatieproject:
 
 
 
… En dit is wat handige Harry’s met een starterswoning doen, een huis in Gent:
 
 

De prijs voor populairste buurt in spé gaat naar…

 
Welke plaatsen zijn ideaal om te investeren? Buurten die in opmars zijn! Een mooi voorbeeld hiervan zijn de Gentse Dokken, de komende jaren verandert de omgeving van de drie oudste dokken er in een volledig nieuw stadsdeel aan het water. Gaan de belletjes rinkelen?
 
Investeren in dit stadsdeel zal je alleen maar opleveren. Check deze woning bijvoorbeeld, een te renoveren starterswoonst in de omgeving van de Gentse dokken…
 
 
 
Tuurlijk vraag je je nu af hoe je kan weten welke plekken "trendy to be" zijn. Misschien vertelt jouw smartphone wel meer, ga bijvoorbeeld eens na waar er veel check-ins zijn.
 
Klaar voor de aankoop van je starterswoning? Duik in het Immovlan.be aanbod, je vindt bij ons zowel te renoveren starterswoningen als instapklare eerste huizen. We wensen je veel succes en alle geluk!
 


Tekst: Evelien Verhauwert