5 tips om slim te shoppen

16/10/2020

Vallen voor een accessoire omdat het in promotie is, is niet altijd een goed idee. We stelden de vraag aan professionals uit het vak om hun tips te weten te komen voor duurzaam en trendy shoppen!

1. Koop… minder!

De eerste, maar niet de minste tip: koop zo weinig mogelijk! Dat is de allerbeste manier om verantwoordelijk te consumeren. Voor je de deur van elke boetiek plat loopt om het nieuwste hippe kussen of de porseleinen vaas te vinden die je mist, vraag je je eerst af of je het wel echt nodig hebt. Kan je geen vergeten kussen uit de kast halen en het aanpassen aan de hedendaagse smaak? De vaas van tante Hélène die al 10 jaar op zolder staat is misschien terug in de mode? Stel je die vraag, dan bespaar je sowieso!

2. Koop lokaal

De trend bij uitstek is lokaal kopen! Hoewel de grote decoratieketens uitpuilen van de betaalbare producten, komen die vaak van de andere kant van de planeet! Belgische ontwerpers hebben heel wat talent en staan bekend voor hun originaliteit en de kwaliteit van hun werk! Hen ondersteunen is je schouders zetten onder een stuk van onze economie. Bovendien is het de gelegenheid om ambassadeur te worden voor lokale producten, door erover te spreken in je omgeving of door je nieuwste aankopen aan te prijzen op de sociale media!

3. Investeer in iets nuttigs

Onze experten raden aan om te investeren in stukken die je dagdagelijks kan gebruiken of die een positieve invloed hebben op je gezondheid. Een nieuwe matras, een bureaustoel, een koffiemachine of nieuwe steakmessen, dat is nuttig! Aarzel ook niet om wat hoger in prijs te gaan wanneer je kraanwerk vervangt of een huishoudtoestel koopt. Investeren in kwaliteit is investeren voor meerdere jaren! Bij artikelen die je minder vaak gebruikt, zoals bijzetstoelen of snuisterijen, is het niet echt nuttig om voor de duurdere items te gaan!

4. Sta vroeg op!

Op een weekdag tijdens de ochtend is het meestal minder druk in de winkel en is het personeel meer beschikbaar. Bovendien helpt shoppen in een kalme omgeving om je tijd te nemen en doordachte beslissingen te maken!

5. Maak gebruik van de naverkoopdienst

Je nieuwe bedlinnen vloekt met de slaapkamergordijnen? Breng het dan terug! Veel mensen aarzelen om een artikel dat ze net hebben gekocht terug te brengen. Maar daar dient de naverkoopdienst voor! Behalve in uitzonderlijke gevallen wordt teruggave binnen 30 dagen na aankoopdatum geaccepteerd.