Heeft een video nut bij het te koop zetten van je woning?

29/06/2020

Video is de voorbije jaren aan een stevige opmars bezig. Video’s krijgen steeds meer kijkers én worden vaker gedeeld. Een trend die onmiskenbaar is en waar je maar beter op inspeelt als je je woning wil verkopen. Video’s vormen de ideale manier om je pand in de kijker te zetten en te onderscheiden van de rest.

Hoeft niet super professioneel te zijn

Vaak nemen moderne makelaars het maken van een video op zich, maar werk je zonder, dan kun je dit ook perfect zelf. De video hoeft niet super professioneel te zijn en met een degelijke smartphone kom je al een heel eind. Loop op een rustige manier door je woning, houd het beeld stabiel en film. Meer komt er eigenlijk niet bij kijken. Je kunt er commentaar bij geven, maar dat is geen must. Op deze manier krijgt de potentiële koper een volledig beeld van de woning op een net iets meer dynamische manier dan met foto’s.

Perfect bruikbaar op je eigen social media

Wil je je persoonlijke netwerk inschakelen bij het verkopen van je woning, dan is een filmpje daarvoor perfect geschikt. Video wordt ook op de sociale media steeds populairder en leent zich uitstekend om te delen. Wie weet zit de nieuwe eigenaar van je woning wel tussen je vrienden…

Vertrouw op een makelaar

Werk je met een makelaar, informeer dan naar de mogelijkheden van video. Heel wat makelaars bieden pakketten aan, vaak tegen een kleine meerprijs. Vaak gaat dit ook verder dan enkel de woning en wordt ook de nabije omgeving en enkele faciliteiten in beeld gebracht. Zo krijgt de kijker een totaalbeeld. Mensen die na het bekijken van de video een afspraak maken zijn al goed geïnformeerd en de kans dat ze tot een aankoop overgaan is dan ook groter. Je voorkomt heel wat tijdverlies en nutteloze bezoeken door je woning goed in beeld te brengen.

Bijkomende vastgoedstyling

Zorg voor het filmen van je woning dat deze aan kant is. Verdoezel eventuele minpunten niet, maar geef een realistisch beeld van de woning. Staat de woning leeg, dan kan het nut hebben om door middel van vastgoedstyling de woning toch wat aan te kleden. Een aangeklede woning verkoopt makkelijker. Het geeft de koper meer inzicht in de ruimtes en in de mogelijkheden.

Check voor je je video online gooit altijd even de kwaliteit. Een stabiel beeld is belangrijk en uiteraard dient ook de beeldkwaliteit voldoende te zijn. Zorg dat je woning tot zijn recht komt en laat video je verkoopkansen verhogen.