De voordelen van een tweede verblijf aan de Belgische kust

25/06/2020

Ok, dit jaar zit een buitenlandse reis er misschien niet in, maar ook in de komende jaren kan een tweede verblijf aan de Belgische kust je veel plezier schenken. Wij zetten even enkele voordelen van een tweede verblijf aan de kust op een rijtje. En ja, dat zijn er heel wat.

Steeds beter weer en een massa aan activiteiten

De klimaatopwarming zit er ongetwijfeld voor heel wat tussen, maar de zomers worden steeds warmer aan onze Belgische kust. En is het toch een regenachtige dag, dan zijn er nog meer dan voldoende alternatieven die voor entertainment zorgen. Je hebt uiteraard de kustlijn, maar je treft in de regio interessante steden, musea en attractieparken aan. Verder vinden er gedurende heel de zomer tal van evenementen plaats. En met de kusttram sta je gelijk waar aan de kust in een oogwenk. Zondag? In de zomer zijn aan de kust alle winkels open dus shoppen maar.

Gezonde lucht

Onderzoeken bewijzen het: zeelucht is gezonder. Zelfs op een koudere dag kan het leuk zijn een frisse neus te halen en/of een leuke wandeling in de duinen te maken. Het hoeft trouwens geen stralend weer te zijn om de kinderen enkele uurtjes te laten ravotten op het strand. Aan de kust kun je zorgeloos en op een gezonde manier ouder worden en dat is heel wat waard, toch?

Kom tot rust

Om even te deconnecteren hoef je helemaal niet naar het verre buitenland. Trek naar je tweede verblijf aan de kust en je bereikt hetzelfde effect. Je mentale toestand vaart er wel bij. het geluid van de golven en het zien van water geeft een instant ontspannen gevoel.

Makkelijker bereikbaar

Vergeet het vervuilende vliegtuig en de kostprijs van een ticket, de kust bereik je makkelijk en goedkoop. Je zult al snel merken dat je voor een weekendje naar de zee trekt, terwijl je minder snel het vliegtuig neemt. Zo haal je het meeste uit je tweede verblijf en ook de familie kan je snel een bezoekje komen brengen en mee genieten van je stulpje.

Een slimme investering

Telkens wat huren? Ga voor de slimme investering en kies voor een tweede verblijf aan de kust. Investeren in vastgoed biedt nog altijd een grote zekerheid en is waardevast. Bovendien kun je je tweede verblijf indien je dat wenst ook verhuren in de periodes dat je er zelf geen gebruik van maakt.