Op zoek naar een woning? 7 tips voor een geslaagde “cozyvisit”!

20/04/2020 - partner: Immovlan.be

Als je momenteel op zoek bent naar een woning, heb je geen andere keuze dan over te gaan tot virtuele rondleidingen. Het goede nieuws is dat we bij Immovlan precies weten wat je nodig hebt!

Zoals uitgelegd door Eric Spitzer, de CEO van Immovlan, is cozyvisit “een digitaal platform dat je in staat stelt om eigendommen te blijven bezoeken.” Het gaat om een snel, praktisch en interactief systeem dat vastgoedbezoeken mogelijk maakt via een videoconferentie gehouden door de makelaar, die het vastgoed aan toekomstige huurders of toekomstige kopers presenteert. Klik hier om meer te weten te komen over cozyvisit!

Maar hoe bereidt je je als potentiële koper of toekomstige huurder voor? Het virtuele bezoek laat je toe om veel tijd te besparen in je zoektocht en om de panden te selecteren die je het meest zinnen. Maar hoe kan je er zeker van zijn dat je alle kaarten in je handen hebt als je niet fysiek op het terrein aanwezig bent?

1| Let goed op de foto’s

Ben je geïnteresseerd in een advertentie? Kijk goed naar de foto’s: zijn er sporen van vocht? Ziet het huis er schoon en gezond uit? Zijn de tegels gebarsten? Noteer alle opmerkingen, zodat je niets vergeet tijdens de videoconferentie met de makelaar.

2| Zijn de documenten compleet?

PEB, elektrisch conformiteitscertificaat, bouwvergunning… Vraag ook na of de woning zich al dan niet in een overstromingsgevoelig gebied ligt.

3| De buurt

De advertenties op Immovlan vermelden interessante punten, zoals buurtwinkels, bushaltes, treinstations, kinderdagverblijven, scholen… Een zeer praktisch instrument dat je een idee geeft van de lokale diensten.

4| Een fietstocht of een wandeling?

Als de woning in kwestie in de directe omgeving ligt, wandel dan eens langs. Zo krijg je meer zicht op de uiterlijke staat van het gebouw, maar ook op de buurt.

5| Wees gefocust!

Schrijf op tijd opdagen voor het “cozyvisit”. Zorg er ook voor dat je je kan concentreren. Kies een rustige kamer, eventueel gewapend met een hoofdtelefoon zodat je geen essentiële informatie mist.

6| Durf vragen te stellen!

Aarzel niet om op het einde van de sessie vragen aan de makelaar te stellen. Als je een lijst met opmerkingen hebt gemaakt, ga er dan doorheen. Sowieso kan je achteraf nogmaals contact opnemen met de makelaar.

7| Kom er later nog eens op terug

Slaap er eens over en ga (een van) de volgende dag(en) nog eens kijken. Bespreek het ook zeker met je dierbaren… via een videoconferentie, natuurlijk!

Klik hier om panden met Cozyvisit te bezoeken!