Tips bij het nemen van de perfecte interieurfoto

1/04/2020 - partner: Immovlan.be

Je hebt waarschijnlijk net wat meer tijd dan anders. Misschien wel het perfecte moment om je fotografie skills te trainen. Wil je prachtige foto’s maken van je interieur, dan komen deze tips vast van pas.

Tip 1 l Less is more

Staat je interieur boordevol, dan is het moeilijk het perfecte plaatje te schieten. Ruim op voor je aan je fotosessie begint en haal alle items die de focus kunnen verstoren weg.

Tip 2 l Zorg voor diepte in je beeld

De kunst is met verschillende lagen te werken, die brengen immers diepgang in je foto. Zet een vaas op een stapel boeken, plaats wat kopjes strategisch of ga voor een opvallend accessoire. Een witte muur als achtergrond doet deze objecten er veel beter uit komen. Zo maak je bijzonder gedetailleerde foto’s.

Tip 3 l Houd het neutraal

Je kunt dan wel gek zijn op kleur in je interieur, de perfecte foto is dat vaak net iets minder. Een neutraal interieur, al dan niet met een eyecatcher, komt beter over op foto. Kleuraccenten in het roze, blauw, groen of een andere felle kleur, trekken het niveau van je foto omhoog.

Tip 4 l Zorg voor het juiste licht

Ga je binnen fotograferen mijd dan de flits. Interieurfoto’s verdragen geen flits. Kies voor natuurlijk licht en doe dit bij voorkeur bij het opkomen van de zon of in de late namiddag. Het licht is dan minder fel.

Tip 5 l Accessoires brengen leven in je foto

Magazines, kaarsen of een stapeltje boeken. Het zijn stuk voor stuk items die leven brengen in je foto. Een kopje koffie kan ook perfect!

Tip 6 l Zorg ervoor dat de basis juist zit

Een onscherpe foto, een scheve foto of overbelichting door fel tegenlicht, daar wordt niemand vrolijk van. Slordigheden zorgen voor afleiding, probeer dat dus te mijden. Er zijn heel wat apps om een ietwat scheve foto toch nog recht te trekken, maak er gebruik van.