5 veelgemaakte fouten bij het bezichtigen van huizen

9/03/2020 - partner: Immovlan.be

Ga je op pad om een woning te kopen, dan kan de stress toeslaan. Zeker als je al wat woningen bekeken hebt. Om de woning die je gaat bekijken alle kansen te geven, bezondig je je maar beter niet aan de onderstaande fouten.

Fout 1 l Een woning bezichtigen met te weinig tijd

Haast en spoed is zelden goed. Zorg dat je voldoende tijd uittrekt voor het bezoek en dat je de bezichtiging niet aan een sneltempo moet afhaspelen. Je vragen bundelen en deze op het einde van het bezoek aan de verkoper stellen, werkt een stuk efficiënter dan ze constant afvuren.

Fout 2 l Houd de verkoper niet aan het lijntje

Vind je de woning maar niets, spreek dit dan ook uit. Zo verspil je niemands tijd. Gaat het om een makelaar dan heeft hij/zij misschien wel een andere woning voor jou in petto.

Fout 3 l Vooroordelen hebben

Bezoek je een pand, maar zit je al boordevol vooroordelen, dan is de kans op succes bijzonder klein. Laat je niet teveel beïnvloeden door de foto’s, maar geef de woning alle kansen en probeer te mee te denken. Kun je van deze woning je droomstekje maken of niet?

Fout 4 l Zonder lening op stap gaan

Als je niet weet hoeveel je woning mag kosten, dan heeft het weinig nut om op pad te gaan. Check dus vooraf hoeveel je kunt lenen en wat dus je totaalbudget is. Ga dus eerst naar de bank en zoek pas daarna een woning, dit bespaart je heel wat nutteloze bezoekjes en frustraties. Bovendien kan je bij je droomwoning zo een stuk korter op de bal spelen.

Fout 5 l Durf te vragen

Vergeet niet alles te vragen wat je wil. Het is geen schande om je vragen op te schrijven zodat je ze niet vergeet. Uiteraard moeten alle wettelijke documenten kunnen voorgelegd worden, maar ongetwijfeld zit je nog met heel wat andere vragen. Stel ze, daarvoor dient een bezichtiging!