10 tips voor een opendeurdag

25/09/2019 - partner: Immovlan.be

Ben je van plan een opendeurdag of voorverkoop te organiseren bij de verkoop van je woning? Uiteraard neemt de makelaar alle zorgen uit handen, maar zorg zelf ook dat je goed voorbereid bent als je potentiële kopers een rondleiding geeft. Immovlan geeft je 10 nuttige tips voor een opendeurdag of voorverkoop:

Tip 1: Wie is thuis en wie niet?

Kinderen en huisdieren kan je het beste elders onderbrengen zodat alle aandacht uitgaat naar de  potentiële kopers. Wanneer je een groot huis hebt, is het handig om een extra vriend of familielid in te schakelen voor de bezichtigingen. Zo hebben jij en de makelaar extra back-up!

Tip 2: Heet mensen welkom!

Geef mensen direct bij de deur een hand. Wees een gastheer of gastvrouw zoals je dat bent op een feestje thuis. Mensen komen de sfeer proeven van de woning, en die sfeer bepaal jij!

Tip 3: Ga direct naar een fijne ruimte in huis

Neem bezoekers direct mee naar de fijnste ruimte in huis, zoals de keuken, de living of de tuin. Daar kun je even kletsen, terwijl ze de sfeer van de woning al kunnen voelen.

Tip 4: Bedenk een goed openingspraatje over je woning

Bedenk van tevoren een klein verhaaltje over je woning: wanneer is het gebouwd? Heeft er een verbouwing plaats gevonden? En vertel daarbij ook iets van details en gevoel. Een gemakkelijke manier om iets te vertellen over je woning, is door te zeggen: “Zelf vinden we het heel fijn dat …”

Tip 5: Wandel mee en geef ruimte

Dit kan soms lastig zijn. Enerzijds wil je graag met de mensen mee, maar anderzijds wil je ze ook de ruimte geven om zelf te kijken en met elkaar te praten. De slaapkamers zijn vaak persoonlijker, leid de mensen daar persoonlijk rond. Beneden en in de tuin kan je mensen wat meer hun eigen gang laten gaan.

Tip 6: Geef niet alle details prijs …

Het is leuk als je vertelt over je huis, maar zorg dat je hierin niet overdrijft. Laat af en toe een stilte vallen zodat mensen de ruimtes goed kunnen bekijken en voelen. Sommige gespreksonderwerpen zijn niet geschikt. Het is voor mensen leuk om te horen dat je in de keuken kan ontbijten met zonlicht, maar dat je bomma gestorven is in de slaapkamer boven, kan je juist beter achterwege laten.

Tip 7: Lieg niet!

Als verkopende partij mag je niet liegen over lekkende dakkapellen of bouwplannen van de buren. Geef zeker geen garanties, maar houd het algemeen. Zeg bijvoorbeeld: “Het is ons niet bekend …”. Uiteraard heeft een makelaar hier de nodige ervaring mee.

Tip 8: Praat niet over de prijs

Veel mensen kiezen voor een makelaar, omdat ze de onderhandeling over zoveel geld niet graag zelf doen. Toch kan het gebeuren dat iemand je iets gaat vragen over de prijs. Bijvoorbeeld of je veel biedingen hebt gehad, en of er iets van de vraagprijs af kan. Speel die vragen direct door naar je makelaar, daar is hij of zij immers voor!

Tip 9: Koffie, thee of zelfs een aperitief!

Koffie of thee schenken tijdens een opendeurdag is een gastvrij gebaar. Of zelfs een glaasje wijn wanneer een potentiële koper aan het einde blijft plakken! Laat mensen ook even zitten, en met rust. Geef ze de kans om te voelen hoe het is om in jouw huis te wonen.

Tip 10: Neem alles met een korrel zout

Wanneer je je eigen woning laat zien, laten potentiële kopers zelden het achterste van hun tong zien. Terwijl ze in jou vertellen hoe mooi het is, denken ze ondertussen misschien al wel: alles moet er uit! Meestal zijn ze een stuk eerlijker wanneer ze 1-op-1 contact hebben met de makelaar.