Elektrisch bed: garantie op nachtrust of niet meer dan een gadget?

23/08/2019

Is investeren in een elektrisch bed een garantie voor een betere nachtrust? Sommige mensen kondigen de therapeutische voordelen en het hoge comfortniveau ervan aan… En neen, we hebben het niet over een ziekenhuisbed!

";Het eerste voordeel van een elektrisch bed is dat het comfortabeler is omdat je de positie van elk deel kan instellen. Om te lezen, TV te kijken of gewoon te slapen dus. Dit bed wordt ook aanbevolen voor mensen met ademhalingsproblemen", legt beddenverkoper Marc uit.

";Voor degenen die last hebben van rugpijn, zal de mogelijkheid om de positie van de boxspring aan te passen de pijn beperken. De overgang van liggen naar opstaan wordt zo sterk vergemakkelijkt", voegt de specialist eraan toe. Voor mensen die met z’n tweeën wonen, heeft een elektrisch bed altijd twee aparte boxsprings, twee matrassen en twee afstandsbedieningen. ";Het elektrische bed past zich aan elk deel van het lichaam aan, waar de stevigheid van de elementen kan worden aangepast aan de specifieke behoeften." Je kan zelfs overwegen om een geheugenmatras aan te schaffen die past bij de vorm van je lichaam, zodat je wervelkolom optimaal kan worden uitgelijnd. Rugpijn zal worden verminderd.

Een goede bloedcirculatie is essentieel en ook op dat vlak kan dit bed je helpen. Voor mensen met aandoeningen op dit niveau is het raadzaam om met opgeheven benen te slapen.

Lattenbodem of schotelbodem?

Klanten kiezen vaak voor een lattenbodem, al opteer je beter voor een schotelbodem. Daarvan is elke lat opgedeeld in afzonderlijk verende ";schotels". Een schotelbodem ventileert beter en geeft ook meer steun. Het nadeel is dat hij een pak duurder is dan een traditionele lattenbodem.

Welk nadeel?

Het enige negatieve punt van een elektrisch bed is de kostprijs. ";Een aanzienlijke uitgave, maar zeker overweegbaar voor een lange termijn aangezien zo’n bed de gezondheid ten goede komt", besluit Marc.