Vastgoedmakelaar: 4 keer meerwaarde voor je verkoop

13/06/2019

Vastgoedmakelaars hebben geen al te beste reputatie: twee derde van de Belgen zou geen vertrouwen in hen hebben. Dat blijkt uit de resultaten van de Real Estate Trust Barometer. Maar hoe komt het dat zoveel mensen zo wantrouwig zijn?

En wat is nu eigenlijk de meerwaarde van een vastgoedmakelaar? Wij vroegen het aan vastgoedmakelaar Dennis Vansweevelt. Dit en veel meer over kopen, huren en verhuizen lees je deze week op Livios.

Vastgoedmakelaar: 4 keer meerwaarde voor je verkoop

Vastgoedmakelaars hebben geen al te beste reputatie: twee derde van de Belgen zou geen vertrouwen in hen hebben. Dat blijkt uit de resultaten van de Real Estate Trust Barometer. Maar hoe komt het dat zoveel mensen zo wantrouwig zijn? En wat is nu eigenlijk de meerwaarde van een vastgoedmakelaar? Wij vroegen het aan vastgoedmakelaar Dennis Vansweevelt.

Lees meer

Antikraakwonen: dit zijn de voor- en nadelen

Ben jij op zoek naar een goedkope tijdelijke woning? En hou je van een beetje avontuur? Dan is antikraakwonen misschien wel iets voor jou. Voor een prijsje huur je een unieke en vaak ruime woning voor een korte periode, terwijl de eigenaar zeker weet dat zijn pand kraakvrij blijft. Spreekt het idee je al aan? Ontdek hier de voor- en nadelen van antikraakwonen, en wie weet woon je binnenkort in een fabriekshal, kantoorgebouw of kasteel.

Lees meer

Huren: deze partners komen erbij kijken

Een huis of appartement huren, daar komen heel wat partners bij kijken. Wij zetten ze op een rijtje.

Lees meer

EPC verplicht bij (ver)koop?

Bij de aankoop, verkoop of (ver)huur van een woning spelen energieprestaties een steeds belangrijkere rol. Daarom is elke verkoper of verhuurder verplicht om een energieprestatiecertificaat (EPC) voor te leggen aan een koper of huurder. Zo’n EPC maakt deel uit van de woningpas en geeft weer hoe energiezuinig een woning is. Een belangrijk document, want door een goed geïsoleerde, energiezuinige woning te kopen, sluit je hoge energiefacturen uit.

Lees meer