Wat is een casco-woning en wat zijn de mogelijke voordelen?

11/06/2019 - partner: Immovlan.be

Heb je term casco al eens horen passeren, maar heb je geen flauw idee wat dit nu eigenlijk betekent? Wel, wij brengen wat licht in de duisternis.

Casco is een woning waar enkel het skelet volledig staat. Het gaat hier om de dragende constructie en de buitenafwerking. De woning is volledig water- en winddicht, maar de afwerking en inrichting is volledig aan jou. Wist je trouwens dat de term casco uit het Spaans komt en daar ‘scheepsromp’ betekent?

Het voordeel van casco kopen?

Het voordeel van een casco-woning kopen is glashelder: jij beslist alles. Je kunt voor budgetvriendelijke oplossingen kiezen en zo de kosten drukken of je kosten spreiden. Een casco-woning kan dus een stuk voordeliger uitkomen en als je zelf een handige harry bent kun je manuren uitsparen.

De graad van afwerking

Er is geen algemene standaard voor de afwerking van een casco-woning en dit scheelt dus van pand tot pand. Meestal moet je toch zeker zelf nog de keuken, het sanitair, de vloer, de binnendeuren, de nutsvoorzieningen, de elektriciteit en de verwarming afwerken. Al is dit zeker niet de regel, net zo goed moet je soms nog de trap en zelfs de aansluiting op de riolering nog regelen. Uiteraard weet dit allemaal door in je budget, dus zorg dat je er rekening mee houdt.

Voor wie?

Ben je een beetje handig of heb je familie/vrienden die je met een aantall zaken kunnen helpen, dan kan een casco-woning een verstandige optie zijn. Je kan je smaak en stijl nog integreren en voor de meest praktische oplossingen kiezen. Voor de zaken waar je minder goed in bent, kun je alsnog professionele hulp inschakelen.