Meubels huren versnelt de verkoop

11/03/2019

Tegenwoordig hoef je zelfs geen meubels meer te kopen voor je woonst, je kunt ze ook huren. Ook voor de verkoop van je pand – als je woning al leeg staat – kan het nuttig zijn om meubels te huren. Waarom? Dat vertellen je we je kort in dit artikel.

Een woning kopen is de mogelijkheden inschatten

Een huis kopen gaat gepaard met emoties en de koper moet er zich visueel tot aangetrokken voelen. Dit lukt beter als de woning aangekleed is. Niet iedereen heeft immers het inbeeldingsvermogen om de mogelijkheden van een leegstaande woning juist in te schatten. Je woning uitrusten met een aantal leuke huur- of kartonnen meubels, geeft de potentiële koper een beter idee van wat hij/zij allemaal kan met de ruimtes.

Een aangeklede woning verkoop je sneller en voor meer geld

In de praktijk blijkt een leegstaande woning een stuk moeilijker te verkopen dan een woning die aangekleed is. Logisch, want (kleine) gebreken vallen een stuk harder op en de bezoeker let meer op de algemene afwerkingsgraad. Bovendien blijkt in de praktijk dat een gemeubelde woning ook tegen een hogere prijs van eigenaar wisselt, twee voordelen in één klap dus.

Ben je zelf al verhuisd en wil je je woning toch aankleden, dan zijn er ondertussen tal van bedrijven die je van (huur)meubelen kunnen voorzien. Met wat bijkomende – al dan niet gehuurde – decoratie kun je je woning de uitstraling die je wenst en potentiële kopers een duwtje in de rug geven.

Wat kost dat?

Aangezien er meer en meer bedrijven op de markt komen, heeft dit natuurlijk ook zijn invloed op de prijzen. Al vanaf een goede € 1.300 heb je pakketten die je kunt huren. Wil je een luxueuzere uitstraling dan zul je uiteraard dieper in de buidel moeten tasten. Het voordeel van zo een pakket is dat je er weinig tijd mee verliest en alles in één keer geregeld hebt.