5 bespaartips na het kopen van een nieuwe woning

4/02/2019

De aankoop van een nieuwe woning is een fikse investering. Door op de volgende zaken te besparen maak je het alvast een heel stuk behapbaarder.

1. Schakel een aankoopmakelaar in

Wil je al besparen op de aankoopkost van je woning, dan kun je misschien voor een aankoopmakelaar opteren. Een goede aankoopmakelaar verdient zijn geld terug, want gaat voor jou geld besparen. Een aankoopmakelaar helpt je onderhandelen over de aankoopprijs en begeleid je door het hele aankoopproces.

2. Bespaar op energiekosten

Is je nieuwe woning nog niet super geïsoleerd, investeer dan in energiebesparende maatregelen. Vergeet zeker ook niet je dak te isoleren, want 30% van de warmte ontsnapt langs je dak.

3. Investeer in de basis

Zorg dat de basis van je woning goed zit. Sommige zaken kunnen achteraf nog aangekocht of in orde gebracht worden. Investeer in een degelijke basis zoals bijvoorbeeld een kwalitatieve vloer. Kies voor kwaliteit en stel andere zaken uit.

4. De keuken

Iedereen droomt van een geweldige keuken, maar soms is het verstandiger om te starten met een goedkope keuken die een aantal jaren meegaat. Zo kun je sparen voor je droomkeuken. Gaat je eerste keuken een 7-tal jaar mee, dan kun je ze daarna makkelijk vervangen voor je droomexemplaar.

5. Doe-het-zelf

Ben je een beetje handig, dan kun je heel veel zelf doen. Zeker afbraakwerk kun je meestal zelf en je bespaart er heel wat geld mee uit.