5 interessante types vastgoed om in te investeren

24/01/2019

Investeren in vastgoed is verstandig. Het is een vrij veilige investering en je kunt je investering door verschillende verzekeringen beschermen. Onderstaande 5 types vastgoed hebben in de loop der jaren hun waarde bewezen.

Woningen met huurders op lange termijn

Zeker zijn van je investering? Een woning kopen die op lange termijn is verhuurd aan betrouwbare huurders. Je moet geen moeite doen om huurders te zoeken, de inkomsten komen binnen en de kosten zijn beperkt. Ga wel in gesprek met de huurders om je voor te stellen, te luisteren naar hun eventuele noden en informeer over hoelang ze nog willen blijven.

Appartementencomplexen

Qua risicospreiding zit je beter met meerdere appartementen, dan met één appartement of huis. Het kost natuurlijk een aardige duit, maar kun je het financieel aan, dan is het een verstandige investering. Bovendien stijgen de laatste jaren de prijzen van de appartementen en zitten ze in de lift.

Vastgoed in wijken met weinig leegstand

Nee, goedkoop zijn de woningen niet in wijken met weinig leegstand, maar het geeft ook zekerheid. Een woning in een populaire wijk is duurder in aankoop, maar het verzekert je wel van inkomsten.

Eigendommen in zeer goede staat

Natuurlijk kun je een minder pand renoveren, maar dat vergt tijd en bijkomend budget. Vaak komt dit ook duurder uit dan je had verwacht. Een woning in perfecte staat, levert vanaf dag 1 huuropbrengsten op. Bovendien krijg je makkelijker een lening los voor een woning in perfecte staat, dan voor een woning die je nog moet opknappen.

Vastgoed in opkomende wijken

We geven het toe, het is een risico, want sommige wijken breken door en andere blijven jarenlang hangen. Een degelijke wijk met potentieel, bevat echter meestal wel een aantal topwoningen, die na een kleine renovatie, veel meer waard kunnen zijn. Soms heb je ook geluk en kennen mensen de prijzen niet, waardoor je heel voordelig zo een woning in je bezit kan krijgen.