Stop met geld verliezen en investeer in immo!

10/01/2019

Vastgoed geeft een hoger rendement dan het verlieslatende spaarboekje, maar brengt vaak kopzorgen met zich mee. Ontdek hier hoe je de kopzorgen kan verminderen.

Het verlieslatende spaarboekje

Belgen bouwen nog graag een mooie spaarrekening op als appeltje voor de dorst. Toch kan men vandaag zeggen dat ons appeltje wordt opgegeten door inflatie. De lage rente weegt immers niet op tegen de hoge inflatie en dit resulteert in koopkrachtverlies. Men wordt aldus armer door geld te sparen.

Nu is de vraag wat de ideale oplossing is om geld te beleggen. Een mogelijkheid is om het geld te spenderen, te consumeren, te investeren. Het geld verliest geen waarde, de economie wordt gestimuleerd, de inflatie wordt overstegen en men helpt aan de economische groei.

Mogelijk alternatief

Een mogelijk alternatief voor het verlieslatende spaarboekje is investeren in vastgoed. Vastgoed heeft een dubbel rendement, namelijk huurrendement en een meerwaarde op lange termijn. Dit resulteert in een risicovrije belegging op lange termijn.

Drie redenen om te investeren in vastgoed: goedkoop krediet, fiscaal voordeel en aanvullend pensioen. Bij een investering in vastgoed kan genoten worden van de historisch lage rente, waardoor een spreiding van de portefeuille kan voorzien worden. De interesten op de lening mogen afgetrokken worden van het kadastraal inkomen. Dit houdt in dat het belastbaar bedrag kleiner wordt en uiteindelijk minder belastingen betaald dienen te worden.

Daarnaast kunnen de huurinkomsten de maandelijkse aflossingen van de lening dekken, waardoor het eigen vermogen weer toeneemt. De financiële schuld neemt af terwijl de waarde van het pand behouden blijft. Eenmaal de pensioenleeftijd bereikt wordt is de huuropbrengst een heel mooie aanvulling op het pensioen.

Wist u dat vastgoedprijzen in de voorbije 50 jaar twee keer zo hard zijn gestegen dan de inflatie?

Ontdek hier hoe we met CANDOR een antwoord bieden op de mogelijke problemen en krijg gratis fiscaal- en investeringsadvies van onze professionals.