5 Tips voor de perfecte foto’s bij het verkopen van je huis

14/11/2018 - Immovlan.be

Ben je van plan je huis of appartement te verkopen of verhuren? Dan zijn goede foto’s een noodzaak, de zoektocht naar een huis of appartement begint bij potentiële kopers of huurders immers online.

Sterker nog, een websitebezoeker bekijkt in minder dan 1 minuut de foto’s van een woonst! In die ene minuut moet een potentiële koper overtuigd worden om het huis of appartement te gaan bezichtigen. Hoe je dat voor elkaar krijgt? Met onderstaande tips, waarin we je laten zien hoe je goede foto’s van je woonst kan (laten) maken om de verkoopbaarheid ervan te verhogen.

Verkoop je huis, niet je thuis

Over het algemeen staan huizen en appartementen vaak ‘te vol’. Denk hierbij aan meubels, verzamelingen, snuisterijen, fotokaders, vaasjes en andere woonaccessoires. Probeer balans te vinden en toon zoveel als mogelijk de ruimtes of kamers zelf. Hierdoor krijgen potentiële kopers een idee wat ze met de ruimte kunnen doen, naar hun eigen wensen en smaak. Kaders met privé foto’s kan je ook beter weghalen, dit leidt niet alleen af van de woning, maar het geeft ook een beter gevoel om je privé foto’s niet open en bloot op het internet te plaatsen.

Haal wat groen en fruit in huis!

Een kleurrijke bos bloemen op tafel of groene plantjes in de badkamer, het zal de eetkamer of badkamer een oppepper geven. Kruidenplantjes of een schaal met fruit kunnen zelfs een oude keuken weer een frisse uitstraling geven op de foto.

Natuurlijke lichtinval, de essentie

Eén van de belangrijkste regels van fotografie is de belichting. Het beste is om woningen in beeld te brengen met zoveel mogelijk natuurlijk licht. Laat dus alle rolluiken en stores omhoog, en gordijnen open om zoveel mogelijk natuurlijk licht binnen te laten.

Lichte tinten

Niet alleen de lichtinval is bepalend voor een goede vastgoedfoto, ook het gebruik van lichte tinten in het interieur is een pluspunt. Probeer zo veel mogelijk lichte tinten binnen te brengen in huis. Uiteraard hoef je niet direct je muren te gaan schilderen, maar denk er eens aan om felgekleurde dekbedovertrekken of donkere gordijnen te vervangen door lichte varianten.

Het nut van de professionele fotograaf

Om goede foto’s van je vastgoed te nemen, kan je een professionele fotograaf inhuren. Door gebruik te maken van professionele fotografie wordt er ruim 60% vaker op een foto geklikt, wat leidt tot meer bezichtigingen en een snellere verkoop van een woning. Heb je geen budget voor een professionele fotograaf, dan kan je vastgoedmakelaar je vast wel helpen. Of je gaat zelf aan de slag met bovenstaande tips. Succes ermee!