7 veelgemaakte flaters bij het zoeken naar een woning

8/11/2018

Het feit dat je dit leest wil misschien wel zeggen dat je op zoek bent naar een nieuwe woning. Een speurtocht die van een leien dakje kan lopen, maar ook eentje waarbij je serieus wat flaters kan slaan.

Wij zetten alvast 7 veelgemaakte fouten bij het zoeken van een nieuwe woonst op een rijtje.

Flater 1 l Halsoverkop te werk gaan

Een woning kopen is geen impulsieve beslissing en moet financieel onderbouwd zijn. Win vooraf advies in over je koopkracht en het krediet dat je kan afsluiten. Zo bespaar je jezelf heel wat nutteloze bezoekjes en frustratie.

Flater 2 l Perfectie nastreven

Het perfecte huis binnen je budget vinden? Het blijkt vaak een onrealistische utopie. Wees realistisch wat verwachtingen betreft, zeker als je met een beperkt budget zit. Weet dat verbouwingen achteraf nog altijd mogelijk zijn en probeer het potentieel te zien.

Flater 3 l Bekijk de bredere omgeving

Ok, de woning is top, maar heb je ook de bredere regio bekeken? Misschien betaal je in een bepaalde regio wel te veel voor je woning. Een beperkt vergelijkend onderzoek in de regio kan nooit kwaad. Schat ook de afstanden in naar plaatsen waar je vaak moet zijn of rijd het traject eens een paar keer in de spits.

Flater 4 l Goed advies van ‘vrienden’ of ouders

Het gaat om jouw woning, waar jij en je gezin gelukkig moeten zijn. Wat anderen denken is minder belangrijk. Zeker bij jonge koppels willen de ouders hun stempel drukken. Durf je buikgevoel volgen als je je droomwoning hebt gevonden.

Flater 5 l Over de limiet gaan

Een te zware financiële inspanning moeten leveren voor je woning raden we af. Het zorgt voor spanningen achteraf, zeker als die noodzakelijke verbouwingswerken niet uitgevoerd kunnen worden door financiële beperkingen. De renovatiekosten laat je dan ook best vooraf door een vakman inschatten, zo weet je perfect waar je financieel aan toe bent.

Flater 6 l Geen prioriteiten

Welke dingen vind je écht belangrijk en zijn een must? Zorg dat je je prioriteiten helder hebt en bezoek geen woningen die hier niet aan voldoen.

Flater 7 l Treuzelen bij het beslissen

Te snel beslissen is onverstandig, maar dat is te lang treuzelen soms ook. Bezoek een woning voor de aankoop minimaal twee keer in wisselende omstandigheden. Ben je zeker, twijfel dan niet te lang, want zo kan je je woning mislopen.