5 mythes over het verkopen van je woning

15/10/2018 - partner: Immovlan.be

Er doen heel wat fabeltjes de ronde over het verkopen van woningen. Gelukkig zijn wij er om een aantal van deze misvattingen te weerleggen. Doe er je voordeel mee!

Mythe 1: Een piekfijne badkamer en keuken zijn noodzakelijk

We zeggen niet dat investeren in een keuken en/of badkamer slecht is, maar smaak blijft persoonlijk. Het kost aardig wat en het is nog maar de vraag of je dit bedrag bij een verkoop kan recupereren. Denk goed na of je deze ruimtes onder handen neemt en als je het doet kies dan voor een neutrale uitstraling.

Mythe 2: Enkel de beste materialen zijn goed genoeg

Hoewel er best wel wat mensen zijn die naar de gebruikte materialen kijken, is het zeker niet altijd een doorslaggevende factor. Hoe duurder de woning, hoe meer er op gelet zal worden. Verkoop je een luxueuze woning, dan verwacht de verkoper dat de materialen en toestellen top zijn, anders wordt er veel minder rekening mee gehouden.

Mythe 3: Kopers kijken door rommel en kleuren

Heel wat potentiële kopers beschikken over een beperkt verbeeldingsvermogen en zien de mogelijkheden niet. Zorg dus voor neutrale kleuren en ruim rommel op. Probeer zo veel mogelijk ruimte te scheppen, zodat de potentiële koper de mogelijkheden beter kan inschatten.

Mythe 4: De buitenkant van de woning is niet belangrijk

Van de oprit tot de voordeur, op dit moment maak je een eerste indruk en die is maar beter goed. Een verzorgde gevel geeft aan dat de woning met liefde onderhouden is. Structurele problemen en afbladderende verf zijn uit den boze. Dezelfde raad kan je toepassen op je tuin. Een tuin hoeft niet perfect te zijn, maar enig onderhoud zal wél helpen bij de verkoop.

Mythe 5: Je stelt de prijs maar beter hoog

Potentiële kopers willen onderhandelen, dus stel je de prijs van je woning maar beter hoog in. Niets is minder waar. Kopers vermijden prijzen die niet in hun prijscategorie vallen dus je mist waarschijnlijk heel wat potentiële kopers. Zonder bezoekers, geen kans op verkoop.