3 tips om de waarde van je huis te verhogen

26/02/2018

Van plan om binnenkort je huis te verkopen? Of heeft het een kleine opfrissing nodig? Hier zijn drie mogelijkheden om een meerwaarde te creëren en waarvoor je niet per se een lening hoeft aan te gaan.

We hebben het hier over intelligent investeren: kleine sommen uitgeven aan werken die uiteindelijk meer opbrengen dan ze kosten. Maar welke werken moeten prioriteit krijgen?

  1. Degelijke raampartijen

Eén van de eerste zaken waar een kandidaat-koper op let, is niet alleen de algemene presentatie van het pand maar ook of er deftige, goed onderhouden beglazing aanwezig is. Geen dubbel glas? Investeer erin! Niet alleen oogt je huis dan nieuwer, er zal voortaan ook een pak minder energie worden verspild met een gunstiger energieprestatiecertificaat (EPC) als dankbaar gevolg.

Lees ook: Tips voor als je ramen aan vervanging toe zijn

Heeft je huis houten raamkozijnen? Geef ze dan een nieuwe laag verf en vernis.

  1. De gevel schilderen

Zelfs al ga je met professionnals in zee, een verf geschilderde gevel is goud waard! Let wel op dat je je gevel eerst grondig reinigt en desnoods laat zandstralen.

Lees ook : Zo knap je je gevel weer helemaal op

  1. Keuken en badkamer

De badkamer, die moet piekfijn zijn. Fortuinen uitgeven is hier onnodig, maar hou wel de sleutelwoorden ‘proper’, ‘uitnodigend’ en ‘snel opgewarmd’ in het achterhoofd.

Lees ook: In 3 stappen je badkamer renoveren

En de keuken? Dat is anno 2018 hét verzamelpunt in huis. Ze opknappen – compleet met kookeiland – raden we dus zeker aan om een meerwaarde voor te scheppen. De kost van de werken zal je in principe ruim kunnen ‘doorrekenen’ aan de volgende eigenaar.

Lees ook: