Je huis met 0 euro verkoopklaar maken

25/07/2016

Dus je huis staat te koop, maar het aantal bezoekers blijft uit. Je zou kunnen in prijs zakken … of je zou met enkele kleine kosteloze ingrepen je woning verkoopklaar kunnen maken. Een aantrekkelijk huis trekt nu eenmaal meer bezoekers aan, en daar zit vast wel eens een potentiële koper tussen. Dit is hoe je dat doet:

1. Bye bye rommel en persoonlijke spullen 

Voor je je huis te koop zet, ga je er letterlijk en figuurlijk met de grove borstel door. Een nieuwe bewoner heeft niets aan uitgestalde romantische plaatjes op het strand van Spanje of de doopsuiker van het kersverse kindje van je nicht. Persoonlijke spullen leiden de aandacht af van wat belangrijk is, je prachtige vloer in de living of je van alle comfort voorziene keuken bijvoorbeeld. Haal ook alle rommel weg: lege glazen horen in de vaatwas, teveel jassen op één kapstok oogt ontzettend slordig en die stapel reclameblaadjes moest al lang in de papierbak liggen.

2. Hou het logisch 

Jouw vibrerende relaxstoel staat pal voor de open haard omdat dat nu eenmaal lekker warm zit ’s avonds, maar voor een koper lijkt dat misschien een vreemde opstelling. Bekijk je woning eens met nieuwe ogen, zijn al je meubels eigenlijk wel logisch opgesteld? Zorg er tijdens het meubelschuiven voor dat op het einde van de rit alle hoeken van je woning mooi te zien zijn. Extra tip: trek al je gordijnen open! Licht = ruimte = happiness. En een vers geplukt bloemetje uit de tuin scoort altijd.

3. Doe een check-up 

Gaatjes in de muur, een kapotte spot, loszittend behang,… een potentiële koper ziet het liever niet. Want, waarom in godsnaam zou die een slecht onderhouden huis kopen? Je hebt vast wel ergens lijm liggen om dat stukje loszittend behang in de kinderkamer vast te kleven. Die kleine dingetjes zorgen ervoor dat je huis netter presenteert en daar gaat een koper écht op af.

Is dat allemaal gelukt? Nu nog het belangrijkste: neem nieuwe foto’s om je huis online te zetten en hou je telefoon maar in de aanslag. Succes met de verkoop!

Tekst: Evelien Verhauwert

Foto: Mark Moz