7 tips om je keuken met een laag budget te renoveren

23/08/2017

Een keuken renoveren kost aardig wat centen, goedkoop is het zelden tot nooit. Met deze 7 slimme tips kan je de kosten beperken, terwijl je keuken toch een volledig nieuwe uitstraling krijgt…

1. Zorg voor een nieuw laagje verf

Een nieuw, modern kleurtje kan in een mum van tijd, een nieuwe wind door je keuken doen waaien. Je creëert er een nieuwe uitstraling mee, terwijl je de kosten binnen de perken houdt.

2. Neem je deuren onder handen

Lukt schilderen niet of moeilijk, overweeg dan om de deuren van de keukenkasten en lades te vervangen. Zo hoef je geen volledige kasten af- of uit te breken en krijg je toch een verbluffend resultaat. De zelfde uitstraling, voor veel minder geld.

3. Kies voor open leggers

Volstaat een oppervlakkige opsmukbeurt niet om je keuken een nieuw uiterlijk te geven, dan kan je open leggers overwegen. Ze kosten een fractie van kasten, maar kunnen ze perfect vervangen. Je betaalt immers enkel voor het materiaal van de plank en niet voor een hele kast.

4. Breek zelf je oude keuken af

Er kruipt best wat tijd in het uitbreken van een keuken. Als je dit klusje zelf uitvoert kan je aardig wat besparen. Het is niet het meest secure werkje, dus in principe zou iedereen het moeten kunnen uitvoeren. Trommel familie en vrienden op en maak er een happening van.

5. Gebruik gerecycleerd materiaal

Gerecycleerd of eerder gebruikt materiaal, materiaal dat in de showroom heeft gestaan: ze kunnen je veel geld doen besparen. Door verstandig in te kopen krijg je veel meer waar voor je geld. Koop je 2de hands elektrische toestellen, controleer voor de aankoop dan wel altijd of ze werken, vaak is er geen garantie voorzien.

6. Kies voor een houten keukenblad

Wil je het clean en goedkoop, dan zijn er weinig betere alternatieven dan een houten slagersblok als keukenblad. Makkelijk schoon te maken en heel voordelig. Je vindt ze zelfs bij IKEA. Een houten keukenblad dient een 2-tal keer per jaar geolied te worden, maar veel meer onderhoud vergt het niet.

7. Behoud de structuur

Kasten op een andere plaats, muren die verplaatst dienen te worden: het drijft de kosten allemaal op. Structurele werken kosten geld. Door de structuur van je keuken hetzelfde te houden druk je de kosten en kan je meer investeren in de dingen die er echt toe doen.

door Kevin Stickens

{{NEWSLETTER_BOX}}