Mila: “Een zelfgemaakt XXL keukeneiland!”

15/03/2023

Ik moet je iets bekennen: ik hou ervan om huizen te bezoeken. Ja, zelfs zonder dat ik er één wil kopen. Gewoon om de volumes te overschouwen, met te laten inspireren wat het kleurgebruik betreft, of om decoratie-ideeën te spotten… En ook om ongelooflijke plekken te ontdekken waar ik zelf nooit zou wonen. En ik heb me nog nooit laten ontmaskeren: dankzij Immovlan kan ik immers virtueel dromen!

Onlangs zag ik iets origineels dat ik met jullie wilde delen. De bewoners hadden een keukeneiland gemaakt. Dat was oorspronkelijk relatief klein: net genoeg ruimte voor de kookplaat en een heel klein werkblad. De eigenaars hadden daar op een slimme en goedkope manier een mouw aan gepast: ze hadden een grote tafel verzaagd en tegen het eiland vastgemaakt.

De tafel was zo’n 2 meter lang en was over de helft van de lengte tot in het midden uitgezaagd. Een andere insnijding, over de helft van de breedte, kwam ook tot het midden van de tafel. Anders gezegd: ze hadden een rechthoek uitgezaagd die een kwart van het tafelblad groot was.

Voor het sluitstuk van de hele operatie hadden ze de tafel gewoon rond het keukeneiland geschoven, dat in de uitgezaagde hoek paste. Omdat de tafel lager was dan het keukeneiland in het midden, ontstond een interessant spel van volumes. Ook de texturen en kleuren van de materialen verschilden: een mooie manier om het ‘werkgedeelte’ de doen verschillen van het ‘sociale’ stuk.

Er bleef één smeedijzeren tafelpoot over aan de onverzaagde kant van de tafel. De andere poot was blijkbaar verwijderd om te kunnen zagen. De uitgezaagde hoek was tegen het keukeneiland vastgemaakt met schroeven, lijm, … alles om voor stevigheid te zorgen.

Hoe ze de klus ook geklaard hadden, het idee was prachtig: de ruimte was heringericht met ‘ge-upcyclede’ materialen. Er was nu ook meer plaats: een uitbreiding voor iedereen die erbij wilde zijn tijdens het koken, een babbeltje wou doen, of misschien zelfs wou werken tijdens het koken. Mooi toch, iets wat mensen samenbrengt en ook nuttig is?

Ik juich het in elk geval toe!