Experts waarschuwen: “Opgepast met deze 4 klassieke fouten wanneer je de afwas doet”

21/01/2021

De afwas doen is zonder twijfel een dagelijkse en repetitieve, maar toch zeer belangrijke activiteit. Want wanneer hij niet goed gedaan wordt, tieren bacteriën welig! Britse experts hebben 4 klassieke fouten opgelijst in de krant The Mirror, bij ons gebracht door Sudpresse.

1. De afwas doen zonder handschoenen

Handschoenen zorgen ervoor dat de temperatuur van het water hoger kan zijn, waardoor vuil makkelijker verwijderd en alles beter ontvet kan worden. “Bacteriën groeien makkelijker bij koele temperaturen”.

2. Etensresten niet verwijderen van borden

Etensresten kunnen er niet enkel voor zorgen dat je leidingen verstopt raken, maar ze kunnen zich ook over het hele bord verspreiden tijdens het afwassen. Het ideaal? De borden, schotels en potten ontdoen van alle etensresten en ze in heet water met afwasmiddel onderdompelen.

3. De spons niet vervangen

Zelfs wanneer hij nog proper lijkt, bevat de spons heel wat bacteriën die niets liever doen dan zich verspreiden op je afwas. Een afwasborstel en een vod zijn vaak je beste bondgenoten, zeker bij vlakke oppervlakken.

4. De afwas starten met de borden

Begin in de juiste volgorde: was eerst de minst vuile stukken af, zoals de glazen, voor je begint aan de borden, het bestek en tenslotte de potten.