6 tips om je keuken gezellig te maken

12/08/2020

Een leefkeuken is vaak de centrale verzamelplek in huis. Eten, praten, aperitieven, … Maar hoe maak je je keuken extra gezellig? Met deze tips zorg jij voor een keuken waar elk gezinslid én, het bezoek zich onmiddellijk thuis voelt.

Tip 1 l Houd je keuken op orde

Een aantal toestellen showen en in de kijker zetten kan, maar houd je keuken bij voorkeur op orde. Een beetje leven in de keuken kan best en ja die hippe koffiemachine mag uiteraard getoond worden, maar overdrijf niet. Een cleane keuken is de mooiste keuken.

Tip 2 l Ga voor sfeerlicht

Je ziet nog steeds TL-licht opduiken in keuken, maar gezellig wordt het dan nooit. Ga voor warm sfeerlicht.

Tip 3 l Houd het open

Zonder te verbouwen heb je hier niet altijd vat op, maar als het kan, houd je keuken dan open. Zit je toch met een benepen keuken, dan kunnen doorzichtige kasten of kasten met melkglas helpen. Ze geven je kleine keuken een luchtiger gevoel.

Tip 4 l Ruimte om te zitten

Zorg ervoor dat het in je keuken aangenaam zitten is. Een zachte barkruk doet wonderen, dus durf hierin investeren. Krukken met een rugleuning vallen zeker te prefereren. Zo blijft iedereen met plezier net wat langer zitten.

Tip 5 l Koop mooi keukentextiel

Mooie vaatdoeken, pannenlappen en andere accessoires geven je keuken extra cachet.

Tip 6 l Warme kleuren

Je ziet nog heel vaak spierwitte keukens, maar wij gaan voor warme kleuren. Houttinten, bruin, crème of waarom geen hout integreren in je keuken? Ze zorgen voor een gezellige sfeer en warmte. Het maakt je keuken een heel stuk gezelliger.