5 trends in keukendesign die 2020 kleuren

17/12/2019

Je keuken onder handen nemen? De voorbije jaren groeide deze ruimte uit tot het centrum van je woning.

Koken, eten, vrienden ontvangen en ga zo maar door: de keuken is de place to be. Met de volgende 5 trends zit je de komende jaren alvast goed. Laat het je inspireren!

Trend 1 l Geef je keuken een kleurtje

De witte keuken is uit … Donkergroen en donkerblauw zijn trendkleuren die het de komende jaren goed zullen doen. Heel wat mensen opteren ook voor zwart, wat je keuken een luxueuze en stijlvolle uitstraling geeft. Laat je adviseren en durf die witte keuken achter je te laten.

Trend 2 l Open en flexibel

Een open keuken is een must en de ruimte komt steeds meer centraal te staan in je woning. Beschouw de keuken gerust als het epicentrum van je gezinsleven. Losse elementen zorgen voor een uiterst flexibele keuken. Laat je keuken gerust een groot deel van je woning inpalmen.

Trend 3 l Natuurlijke materialen

Natuurlijke materialen met een leuke uitstraling, die aangenaam om aan te raken zijn, winnen aan belang. Reliëf wordt belangrijk bij de materiaalkeuze in je keuken. Authentieke en handgemaakte materialen zijn dan ook populair en passen perfect in de duurzame en ecologische trend. Uiteraard hangt hier een prijskaartje aan vast …

Trend 4 l Slim en groen

Zoals hierboven aangehaald wordt ecologie steeds belangrijker, ook in de keuken. Slimme toepassingen helpen ons om energie te besparen in de keuken en verkleinen de ecologische voetafdruk. Momenteel zijn er al slimme ovens, slimme koelkasten en ook de verlichting kun je automatiseren. Ongetwijfeld een beweging die de komende jaren sterker gaat worden.

Trend 5 l Glas

Opgelet voor vingerafdrukken, maar glas wordt meer en meer gebruikt in de keuken. Van volledig transparant tot melkglas: heel wat materialen en meubels worden tegenwoordig in glas uitgevoerd. Misschien vind je het wel een optie om je kastdeurtje in glas te laten uitvoeren en de mensen een blik te gunnen op je prachtige servies?