Bosch lanceert een… vacuümblender!

17/07/2019

Deze blender is bijzonder. Hij verlengt de versheid van alle bereidingen, evenals hun smaak en vitaminegehalte.

Nu het zomerseizoen in volle gang is, zitten we met z’n allen meer aan de blender. Bosch speelt hier handig op in met de nieuwe VitaMaxx.

Niets meer weggooien!

Wil je een smoothie terwijl je de rest bewaart voor de volgende dag? Standaard sapcentrifuges en mengers zijn hier niet op voorzien omdat veel vitaminen reageren op zuurstof en afbreken als ze oxideren. Vitamine C verliest bijvoorbeeld meer dan 80% van zijn eigenschappen na een dag in de open lucht.

Dit is waar de VitaMaxx blender zich onderscheidt. Door alles vacuüm te trekken, wordt het oxidatieproces vertraagd en blijven vitaminen beter behouden. Zodra het mengvat gevuld en gesloten is, reduceert een pomp de lucht tot een kwart van de normale druk om het vacuüm te creëren. De mixer start dan automatisch zodra de ideale luchtdruk is bereikt en transformeert alle ingrediënten in een zijdezachte, luchtbelvrije smoothie.

Alleen maar voordelen

De vacuümfunctie heeft drie belangrijke voordelen. Eerst en vooral houdt het de vitaminen uit groenten en fruit beter vast. Ten tweede behoudt de smoothie zijn homogeniteit, zonder bubbels en zonder smaakverlies. Ook behouden de dranken hun natuurlijke kleur. Ten derde kunnen vacuüm opgeslagen dranken minstens twee keer zo lang worden bewaard als smoothies die worden bereid in conventionele mixers zonder de vacuümfunctie.

Krachtig en veelzijdig

VitaMaxx mixt de meest vezelige groenten zoals prei of selderij, of harde ingrediënten zoals noten en ijs, dankzij de 1.000 Watt-motor. Dankzij een draaisnelheid tot 37.000 tpm bereidt de mengermotor in een oogwenk smoothies en breekt het ijs af. Bovendien bezit het toestel een automatisch reinigingsprogramma, een afneembaar mes en vaatwasmachinebestendige componenten. Hij is ook wel erg duur: Bosch vraagt € 329,99 per exemplaar.