5 tips om je keuken zo functioneel mogelijk te maken

27/06/2019

De keuken is dé plek in huis geworden waar mensen samenkomen, kletsen en vooral genieten en dit ten koste van de eetkamer. Ideeën nodig om je keuken volledig tot zijn recht te laten komen? Lees even mee…

1. Ruim op

Laat niets op de werkbladen rondslingeren en zorg voor voldoende opbergruimte voor borden, potten en pannen en werkinstrumenten. Kies ook voor een ingebouwde microgolfoven, dit bespaart je veel ruimte.

2. Denk praktisch

Beschik je over een kookeiland met een aanrecht, kies dan voor gemakkelijk te verplaatsen krukken en zeker als het eiland over opslagruimtes beschikt. Is dit het geval, plaats daar dan alle accessoires en apparaten die je minder vaak gebruikt.

3. Vergeet de verlichting niet

Kies indien mogelijk verlichting waarmee je zowel overdag als ‘s avonds kan koken. Ideaal zijn hangende lampen of inbouwspots met een dimmer om de lichtintensiteit aan te passen aan je behoeften.

4. Een dikke meter

Vergeet niet om een dikke meter te laten tussen de verschillende apparaten om vlot te kunnen bewegen. Je moet met andere woorden de oven, vaatwasser en koelkast kunnen openen zonder de doorgang (te veel) te belemmeren.

5. Subtiele aankleding

Voeg tot slot enkele decoratieve accenten toe om je keuken te personaliseren. Let er ook hier weer op dat de ruimte niet rommelig oogt. Een mooie foto, bloemen, zelfs een mooie snijplank of een set keukenmessen zijn goede opties.