6 tips om je keuken met een laag budget te moderniseren

19/04/2019

Is de gedachte om te starten met de renovatie van je keuken er eentje van de deprimerende soort? Geen nood, wij hebben enkele tips in petto om met een laag budget wonderen te verrichten.

Andere handgrepen

Snel én voordelig: vervang gewoon de handgrepen van de keukenkasten. Het resultaat zal je verbazen…

Schilderen

Even eenvoudig maar vereist meer werk: laden en kasten in een andere kleur overschilderen of ze met een decoratieve coating (structuurpanelen, lijstwerk…) bedekken, doet wonderen voor je keuken.

Voor een chique en goedkope make-over: schilder één keukenmuur in een opvallende kleur.

Zijn de muren van de kamer vervaagd? Verf ze opnieuw in gebroken wit of een crèmekleurige tint om de natuurlijke lichtinval te versterken. Of in neutrale en bleke tinten die de rust bevorderen en de tand des tijds doorstaan.

Uitzicht van de kasten

Vervang kastdeuren door nieuwe, liefst in een ander materiaal of een andere kleur. Een iets duurdere oplossing maar met gegarandeerd resultaat….

Ook interessant is om slechts enkele kastdeuren te vervangen door nieuwe, zoals door glazen deuren. Of in de plaats van vervangen te… verwijderen! Kost helemaal niets…

Opgelet: scharnieren en scharniergaten laat je best door een specialist aanpassen. Breng deze kosten dus mee in rekening.

Nieuw werkblad

Een werkblad kan je perfect vervangen. Let wel op de dikte: een dikker blad kan infiltratie van vocht opleveren en een dunner kan bij de geïntegreerde spoelbak problemen veroorzaken, meerbepaald bij de aansluiting van het sanitair. Weet alvast dat zo’n hoogteverschil vaak gecompenseerd kan worden met latten of lijstwerk.

Je kan je bestaande werkblad ook laten bekleden met een nieuw materiaal. We spreken van maatwerk, dus ook hier zal je meestal een specialist voor moeten inhuren.

Nieuwe betegeling

Je hebt drie opties: de tegels beschilderen, opnieuw betegelen (al dan niet over de bestaande tegels) of… er een glazen plaat opleggen!

Plaats maken + verlichting

Ruim steeds netjes op en verberg omvangrijke keukenaccessoires. Voorzie ook nieuwe LED-verlichting boven het werkblad en de spoelbak. De sfeer zal volledig anders zijn.