Tips: hoe je keuken renoveren voor zo weinig mogelijk geld?

13/03/2019

In 2019 is de keuken net zo belangrijk als de woonkamer of slaapkamer. Is de jouwe een beetje ouderwets en je budget beperkt, hoe kan je dan renoveren zonder diefstal op jezelf te plegen? We vroegen het aan André, een rasechte doe-het-zelf-specialist.

Een paar kleine ingrepen kunnen volstaan om je keuken tegen onklopbare prijzen te transformeren: ";Je kan de tegels credenza schilderen of accessoires toevoegen, zoals kruidenpotten bijvoorbeeld…".

Een andere oplossing, minder bekend maar toch zeer effectief, is zelfklevende tape waarmee je in een oogwenk je keuken kan moderniseren. ";Met zelfklevende tape kan je je meubels een modern tintje geven. Geef ze een nieuwe look door hout, leisteen of zelfs metaal te gebruiken. Wandplanken kunnen ook worden geïnstalleerd."

Een nieuwe gootsteen voor weinig geld

";Je vindt veel modellen die einde reeks zijn en minder kosten. Materialen zoals geborsteld roestvrij staal of hars mengen zich perfect met alle soorten meubels. Zorg voor kleurcontrasten, bijvoorbeeld voor de espressomachine, de waterkoker of de broodrooster. Je zal zien dat lichte tinten en pastelkleuren de kamer uitnodigender zullen maken."