Microgolf reinigen met natuurlijke producten: hoe en wat

4/12/2018

We gebruiken de microgolfoven (bijna) dagelijks maar al te vaak vergeten we het toestel binnenin schoon te maken. Geen probleem echter: wie deze eenvoudige tips toepast, heeft na enkele minuten weer een propere magnetron… en dit met uitsluitend natuurlijke producten!

De microgolfoven wordt in veel huishoudens niet voldoende gereinigd. Dat kan trouwens met 100% natuurlijke producten. Maar eerst even dit…

Dek je gerechten af

Voor je begint aan de schoonmaakwerken, is het interessant om weten waarom een microgolfoven vuil wordt. In de meeste gevallen is dat simpelweg omdat het gerecht niet is afgedekt met een deksel of een bord.

Witte azijn!

Om je microgolf schoon te maken, kan je uiteraard specifieke producten op de markt vinden. Maar gebruik indien mogelijk natuurlijke producten. Bijvoorbeeld: vul een kom met 1/3 witte azijn en 2/3 water en verwarm deze mix in de magnetron. Na enkele minuten (3 tot 4 minuten op vol vermogen) zal de stoom die vrijkomt in de microgolfoven alle resten doen loskomen. Wacht vervolgens nog een paar minuten met het openen van de deur; een kwestie van de stoom optimaal haar werk te laten doen. Veeg vervolgens met een vochtige spons de binnenkant schoon.

Citroen zal je redden

Je kan azijn ook vervangen door citroensap. Meng 1/3 citroensap met 2/3 water in een grote kom. Het zal ook een aangenamere geur verspreiden in je keuken.

Vergeet de glasplaat niet!

Vergeet uiteraard de draaiende glasplaat niet te reinigen én ze er eerst uit te halen. Je kan de plaat in heet water weken met een beetje afwasmiddel om ze effeciënt te ontvetten.