4 tips om de juiste eettafel te kiezen

27/09/2018

Een eettafel kiezen, lijkt geen moeilijke opdracht maar toch hou je maar beter rekening met een aantal factoren.

Voor je jezelf de vraag stelt omtrent de stijl, moet je eerst kijken naar de grootte van de kamer. Gaat het om een grote ruimte, dan kan je voor een massieve tafel kiezen die je in het midden van de eetkamer plaatst. Vervolgens moet je beslissen over de vorm van de tafel. Rechthoekig, vierkantig, rond… Bij die laatste optie zijn er geen scherpe kanten en zit niemand aan het hoofd van de tafel. Weg hiërarchie!

1. Laat voldoende plaats rond de tafel

Laat een vrije ruimte van minstens 70 cm rond de tafel en zorg ervoor dat de stoelen 60 cm naar achter kunnen. Hou ook rekening met eventuele radiatoren en ramen.

2. Sociaal leven?

Heb je een druk sociaal leven? Komt er vaak volk over de vloer? Waar zal de tafel nog voor gebruikt worden? Ook dit zijn zaken die je keuze kunnen beïnvloeden.

3. De stijl van je interieur

Meubels moeten bij de inrichting van je woning passen en dat geldt natuurlijk ook voor eettafels. Hou je van een strak design? Dan kan een witgelakte tafel wonderen doen, net als een glazen exemplaar. Ben je meer het "factory-type", kies dan gerust voor een tafel uit geborsteld metaal voor een industriële look. En laat ons vooral de liefhebbers van Scandinavisch design niet vergeten. Zij zweren bij tafels uit hout voor dat extra warme, gezellige effect.

Verschillende stijlen: hout of glas?

Een simpele tafel uit hout past in verschillende soorten interieurs. Kies evenwel voor stoelen die groot genoeg zijn en voldoende rugsteun bieden. Weet dat stoelen met bruin Italiaans leder momenteel in de lift zitten. Al kan je natuurlijk ook de retrotoer opgaan en voor antieke meubels kiezen. Alles kan, zolang het volledige plaatje klopt.

En wat met tafels van glas? Die zijn doorgaans erg mooi en geven cachet aan de ruimte. Anderzijds moet je natuurlijk wel opletten met vettige vingers.