Keukenwerkblad: welk materiaal kiezen?

19/09/2018

Dat keukens de afgelopen jaren steeds belangrijker werden dat is al langer duidelijk. Dat de keuken het verlengde is van de leefkamer ook.

La boutique du bois

Nieuw is echter de trend van uiterst luxueuze keukenbladen die als het ware de eyecatcher van de ruimte vormen. Wij diepen deze nieuwe trend even wat verder uit.

Luxe met natuursteen

De nieuwe hang naar luxe komt nog het meest tot uiting in natuursteen. Uitgesproken marmer wint meer en meer terrein. Het mag allemaal net wat speelser en bijzondere kleuren als groen of rood zijn niet langer taboe.

Design maison

Keramische materialen en composiet

Twee andere materialen die de nieuwe trend illustreren zijn keramiek en composiet. Het zijn ontzettend duurzame materialen die tegen een stootje kunnen en daarom populair zijn. Bovendien zijn ze goed bestand tegen de hitte en zijn ze verkrijgbaar in heel wat afwerkingsvormen waardoor je eindeloos kan variëren.

Cuisines bains magazine

Industrieel inox of

Qua onderhoud is het geen pretje, maar de industriële look van inox, maakt dat het materiaal toch aan populariteit wint. Mag het allemaal wat cleaner en strakker, dan kom je vaak bij inox terecht. Het is enorm hygiënisch en duurzaam en wordt daarom ook in professionele keukens gebruikt. Let wel op: inox is krasgevoelig.

So Inox

Massief beton

Een ander materiaal dat zeker aan een opmars bezig en in heel wat werkbladen terugkomt is beton. Waar dit vroeger zorgde voor vrij logge werkbladen is de technologie ondertussen geëvolueerd en zijn ook slankere werkbladen mogelijk. Het maakt de werkbladen veel makkelijker te plaatsen. Beton is hitte- en UV-bestendig en al bij al makkelijk in het onderhoud. Je kan beton in verschillende kleuren verkrijgen, zodat je vast wel een tint vindt die perfect bij je interieur past.

Archi Expo

Nieuwe materialen

De technologie staat niet stil en ondertussen zijn er zelfs al materialen op de markt die zichzelf kunnen herstellen. Zo is er een laminaat op de markt waarbij je met een doek en een strijkijzer krassen kan verwijderen. Daarnaast zijn er ook al werkbladen die je als een grote snijplank kan gebruiken, terwijl het materiaal zich achteraf zal herstellen.

Ongetwijfeld komen er nog heel wat nieuwe materialen bij of worden bestaande materialen stevig gepimpt.