Onze 3 favoriete soorten keukens

3/09/2018 - partner: Immovlan.be

Keukens bestaan in verschillende soorten. Wij delen ze onder in de categorieën “rustiek”, “bruisend” en “puur”. Het is de persoonlijke touch die voor een extra dosis originaliteit zorgt.

Rustiek

Rustieke keukens zijn actueel en warm. Ze worden geassocieerd met het platteland en doen terugdenken aan keukens uit grootmoeders tijd. Bloemen en aardekleuren komen hier volledig tot hun recht en er worden voornamelijk natuurlijke materialen gebruikt, zoals steen, hout, terracotta… Denk ook aan levendige kleuren zoals rood en geel.

Wil je een eenvoudige keuken, opteer dan voor een werkplank uit hout. Voeg enkele opbergruimtes toe uit hetzelfde materiaal en laat een plaats vrij voor een oven. Je kan ook oude, grote meubels voorzien om de plattelandslook compleet te maken. En een kastje om vintage tassen en borden uit te stallen, geeft meteen extra cachet aan je keuken.

Aarzel niet om meerdere stijlen door elkaar te mixen: hout en metaal bijvoorbeeld. Werk je met een beperkt budget, laat dan niet na om je eigen tafel te bouwen met bijvoorbeeld houtpaletten.

Bruisend

Een kleurrijke keuken is leuk om in te toeven. Roze en zwart gaan goed samen, net als citroengeel en kersenrood. Opteer voor een contrasterende kleurenband voor meer dynamisme. En ook de vloer kan een likje verf gebruiken. Daar bestaan speciale verfsoorten voor: ideaal om je keuken een tweede leven te geven.

Rood staat voor liefde, plezier en… lekker eten. Verwerk het dus gerust in het kleurenpatroon van je keuken.

Wie origineel wil zijn, kan speciaal behangpapier kopen. Met een grafische print, een optische illusie, een textuureffect… Of kies anders voor decoratieve stickers, een makkelijke manier om je keuken op te leuken. Is je centraal kookeiland voldoende groot is? Versier het dan met aromatische plantjes.

Puur

Een andere trend is de pure en sobere keuken: open, groot, met een groot kookeiland.

Een ‘pure keuken’ heeft elegante, minimalistische lijnen met grote kasten en lades. Ze baadt in licht en telt vaak elementen uit glas, zoals grote bokalen om bijvoorbeeld lekkers in te doen.

En de kleur? Gebroken wit wordt gezien als dé kleur voor een pure keuken. Het komt natuurlijk en warm over en wordt graag afgewisseld met echt wit om het extra licht te houden.