Isoleren om meer te besparen

2/03/2011

Een huis verwarmen kan een fortuin kosten als u niet onderneemt om uw factuur te beperken. En de energieprijs zal de komende jaren nog stijgen. Een stand van zaken.

Onze facturen zijn zo duur omdat we te veel energie verspillen, in het bijzonder verwarming. Wist u dat een groot van de warmte is verloren? Het warmteverlies bij een rijwoning is de volgende: 37% door het dak, 27% door de ramen, 21% door de muren en 15% via de bodem van de gelijkvloers. Door onze huizen te isoleren en ze op de geschikte manier uit te rusten, kunnen we tot 70% besparen.

Een huis isoleren kost veel geld. Daarom helpt het Brussels Hoodstedelijk Gewest u met een hele reeks steunmaatregelen.

Dubbele beglazing
Door ramen met enkel glas door hooggrendementsramen te vervangen, bespaart u niet alleen d verwarming maar u ook de geluidsoverlast van de straat in huis beperkt. Met de premies wordt de installatie van de dubbele beglazing tot 93% terugbetaald. Zonder rekening te houden met de energiewinst die u later zal boeken…

Dakisolatie
Door het dak van uw woning met natuurlijke materialen te isoleren, krijgt u tot 77% van het factuurbedrag terug.

Een nieuwe verwarmingsketel
Om een nieuwe energiebesparende verwarmingsketel te plaatsen, krijgt u met de premies van het Brussels Hoodstedelijk Gewest een terugbetaling tot 77% van de factuur.

Meer info het isoleren van uw woning en de premies die door het Brussels Hoofdstedelijk Gewest toegekend worden op de site Leefmilieu Brussel

Klik hier voor meer info over de premies in het Waals Gewest

Klik hier voor meer info over de premies in het Vlaams Gewest

Ontdek onze Special Batibouw

Hierna vindt u enkele nieuwigheden die u op Batibouw kunt ontdekken:

Zelfreinigende en isolerende gevel

Moduleerbare dakisolatie 

Bron: Leefmilieu Brussel