4 mythes over muurisolatie de wereld uit geholpen

18/09/2017

Over muurisolatie gaan veel mythes de ronde. Zo wordt bijvoorbeeld beweerd dat buitenmuren moeten kunnen ‘ademen’ en meer isolatie gelijk staat aan meer vocht in huis. Deze en nog twee andere onwaarheden over muren isoleren, helpen we met dit artikel de wereld uit…

Mythe 1 : Buitenmuren moeten kunnen ‘ademen’

Buitenmuren hoeven helemaal geen lucht door te laten. Meer nog, het is zelfs aan te raden om buitenmuren volledig te isoleren. Zo creëer je een luchtdichte woning zonder koudebruggen.

Mythe 2 : Lucht in spouwmuren isoleert voldoende

Dit klopt niet. Lucht isoleert lang niet zo goed als isolatiemateriaal. Om goede resultaten te boeken, is het dus zeker aan te raden je spouwmuren te isoleren.

Mythe 3 : Een deel van de woning isoleren is nutteloos

Alweer een fabel. Isoleren is altijd nuttig, ook als het slechts om een deel van de woning gaat. In het geïsoleerde gedeelte zal er dan sowieso minder warmteverlies zijn, waardoor de totale stookkosten ook zullen dalen.

Mythe 4 : Spouwmuren isoleren = meer vochtigheid in de woning

Moderne isolatiematerialen zijn vochtafstotend, dus vocht blijft er niet in hangen. Maar natuurlijk is een goede ventilatie noodzakelijk om overtollig vocht in huis tegen te gaan. Regelmatig verluchten is dus de boodschap, al ben je natuurlijk nog het beste af met een mechanisch ventilatiesysteem.

Op zoek naar een interessante offerte voor muurisolatie? Vul onderstaand formulier in en onze experts nemen contact met je op:

* Verplichte velden