5 redenen waarom je maar beter je zoldervloer isoleert

19/09/2017 - partner: Immovlan.be

Ongeveer 30% van het warmteverlies in je woning is te wijten aan een slecht geïsoleerde dakbedekking. Maar wat als je de vloer van je zolder zou isoleren, zodat je je zolder niet hoeft te verwarmen? Hier zijn alvast 5 redenen waarom je best je zoldervloer isoleert…

Reden 1 : fiscaal voordeel

Bij de isolatie van je zoldervloer kun je, net zoals bij de isolatie van je dak, een belastingvermindering van 30% genieten op het totaalbedrag van je factuur. Dankzij deze premies kun je de vloer van je zolder laten isoleren zonder al te veel kosten.

Reden 2 : Thermisch comfort

Tijdens de zomer zullen je nachten veel frisser zijn. Tijdens de winter daarentegen zal je woning haar warmte beter behouden.

Reden 3 : Akoestisch comfort

Dankzij de isolatie van je plat dak verhinder je niet alleen dat de koude binnenkomt maar sluit je je woning ook af van omgevingslawaai. Als je bijvoorbeeld vlakbij een luchthaven woont, raden wij glaswol aan om het lawaai zoveel mogelijk te temperen.

Reden 4 : Vermindering van de energiefactuur

De isolatie van je zoldervloer vermindert de totale hoeveelheid ruimte die je moet verwarmen. Hierdoor zakt je energieverbruik tot maar liefst 30%.

Reden 5 : Goed voor het milieu

Niet onbelangrijk: minder energieverbruik is ook beter voor het milieu.
Op zoek naar een interessante offerte voor (zolder)isolatie? Vul onderstaand formulier in en onze experts nemen contact met je op:
* Verplichte velden